Opoziția și Puterea se ceartă pe revocarea Robertei Anastase

Deputații Opoziției reveniți în Parlament au solicitat includerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, a unui punct privind revocarea președintelui acestui for, Roberta Anastase.

Adăugat: 18 Aprilie 2012
Ultima actualizare:18 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Cererea opoziției de revocare a președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Propunerea parlamentarilor PSD şi PNL a fost trimisă de către preşedintele de şedinţă Ioan Oltean către Biroul permanent pentru a urma procedurile parlamentare.

Ședința Biroului Permanent a fost însă anulată chiar de Roberta Anastase.

Opoziţia a anunţat că Regulamentul nu a fost respectat în acest caz, motiv pentru care a părăsit sala.

Deputaţii PSD şi cei ai PNL au participat miercuri la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după aproape trei luni de boicot parlamentar.

Liderul grupului parlamentar PSD de la Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a solicitat deputaţilor opoziţiei să fie prezenţi la şedinţa de plen de miercuri pentru a putea vota o solicitare de revocare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților.

"Vom solicita plenului Camerei să includă pe ordinea de zi, conform articolului 64 din Regulament şi a deciziei 602 a Curţii Constituţionale din 2005, revocarea Robertei Anastase ca sancţiune pentru multiplele încălcări ale Regulamentului şi a abuzurilor pe care le comite ca speaker al Camerei Deputaţilor", le-a transmis Duşa parlamentarilor opoziţiei, reuniţi în şedinţa grupurilor reunite ale PSD şi PNL.

El le-a cerut deputaţilor PNL şi PSD să aibă cartela de vot la ei, rugându-i, de asemenea, să rămână în plen până când va fi dezbătut punctul privind revocarea Robertei Anastase.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza