Opoziţia şi-a unit forţele pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului

PSD, PNL şi PC vor impune la sesiunea extraordinară trei ordonanţe de urgenţă ale Guvernului referitoare la creşterea TVA, la transferul unităţilor spitaliceşti în subordinea autorităţilor locale şi la finanţele publice locale.

Adăugat: 9 August 2010
Ultima actualizare:9 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după întâlnirea liderilor celor trei partide din opoziţie, că discuţia s-a concentrat asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.


Ponta a spus, după întâlnirea care a avut loc la cabinetul vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu şi care a durat o oră şi jumătate, că partidele din opoziţie au stabilit o poziţie comună faţă de agenda sesiunii extraordinare.


Liderul PSD a menţionat că opoziţia va impune în sesiunea extraordinară, "alături de legile domnului Băsescu", şi cele trei ordonanţe ale Guvernului referitoare la creşterea TVA, la transferul unităţilor spitaliceşti în subordinea autorităţilor locale şi la finanţele publice locale.


"Legile pe care le vrea Băsescu sunt importante pentru Băsescu, legile pe care le punem noi în discuţie sunt importante pentru oameni - cât va fi TVA, dacă va fi micşorat pentru produsele de bază, cum facem cu spitalele, aruncate pur şi simplu ca să fie omorâte", a adăugat Ponta, citat de Mediafax.


PSD, PNL şi PC se va susţine reciprocPreşedintele PNL, Crin Antonescu a spus că liderii PSD, PNL şi PC au stabilit doar o poziţie comună în ceea ce priveşte ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare, în încercarea de a "face ceva pentru remedierea situaţiei economie şi sociale".


El a menţionat că PSD, PNL şi PC îşi vor susţine reciproc poziţiile în ceea ce priveşte finanţele publice locale, TVA şi transferul spitalelor în subordinea administraţiilor locale.


"Am avut, de asemenea, şi un schimb de vedere nu despre trecut, ci despre viitor, şi acesta este un subiect care rămâne deschis. Am convenit că este o obligaţie comună să facem tot ceea ce putem împotriva abuzurilor actualei puteri, împotriva a tot ceea ce se întâmplă la nivel naţional, la nivelul guvernării, dar şi local", a mai spus Antonescu.


Senariul post-moţiune al Opoziţiei se lasă aşteptat

Vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă a declarat, luni, că liderii celor trei partide de opoziţie au convenit suplimentarea ordinii de zi a sesiunii extraordinare, un eventual scenariu post-moţiune fiind discutat doar "tangenţial".


Ciucă a spus că liderii PSD, PNL şi PC au convenit suplimentarea sesiunii extraordinare a Senatului cu ordonanţele legate de TVA, sistemul medical şi finanţele publice locale.


"Dacă tot ne adunăm, mi se pare firesc să rezolvăm ceva şi din agenda populaţiei", a adăugat el.
El a spus că astfel de discuţii între liderii celor trei partide de opoziţie sunt "normale".


"Avem un obiectiv comun, pe lângă cele distincte, legat de un guvern care se dovedeşte incompetent, cu care noi nu putem colabora, pentru că nu avem pe ce subiect să colaborăm, pentru că actualul guvern a luat măsuri ciudate, aberante şi nefericite pentru populaţie", a afirmat vicepreşedintele PC.Liderii PSD, PNL şi PC s-au întâlnit, luni, la cabinetul lui Dan Voiculescu de la Senat, pentru a se pune de acord asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.


La discuţiile care au durat o oră şi jumătate au participat Victor Ponta, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu, Relu Fenechiu, Radu Stroe, Dan Voiculescu, Bogdan Ciucă.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza