Opoziţia salută decizia preşedintelui de respingere a premierului PSD-ALDE

Anunţul preşedintelui, care a respins propunerea de premier a PSD-ALDE, a fost salutat de lideri politici din opoziţie, în mesaje postate pe internet. Singurele reacţii până acum au venit din partea opoziţiei.

Adăugat: 27 Decembrie 2016
Ultima actualizare:27 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, preşedintele PMP, Traian Băsescu, scria că respingerea propunerii nu trebuie să declanşeze o bătălie a orgoliilor, iar liderul social-democrat, Liviu Dragnea, şi preşedintele Klaus Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie.

Pe de altă parte, PNL salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis şi consideră că a fost luată în interes naţional.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, preciza, şi ea, pe o reţea de socializare, că este dreptul constituţional al şefului statului să respingă propunerea şi susţine că acesta are, cu siguranţă, mai multe amănunte.

Deocamdată, liderii PSD şi ALDE nu au reacţionat la anunţul preşedintelui Klaus Iohannis.

Singurul care se afla în Palatul Parlamentului la momentul declaraţiei a fost copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a refuzat să facă declaraţii şi a spus că nu comentează, după care a părăsit Senatul însoţit de colegul său de partid Teodor Meleşcanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu se află în acest moment în Parlament.

Este greu de anticipat ce vor face social-democraţii, având în vedere că, după cum declara liderul social-democrat, Liviu Dragnea, săptămâna trecută, Sevil Shhaideh este singura propunere pentru funcţia de premier.

Mai mult Liviu Dragnea a lăsat să se înţeleagă că va sesiza Curtea Constituţională în cazul unui refuz.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza