Opoziţia reacţionează dur la adresa comunicatului preşedinţilor celor două Camere

PNL, USR şi PMP susţin că cei doi lideri ai Parlamentului au comis un abuz şi o faptă gravă pentru că au vorbit în numele Parlamentului fără să-i consulte pe deputaţi şi pe senatori.

Adăugat: 29 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comunicatul comun al preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, ca răspuns la declaraţia Departamentului american de Stat, continuă să provoace reacţii.

Au fost declaraţii dure ale opoziţiei în deschiderea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor.

PNL, USR şi PMP au spus că cei doi lideri au comis un abuz şi o faptă gravă pentru că au vorbit în numele Parlamentului fără să-i consulte pe deputaţi şi pe senatori.  

"Consider neavenite, un abuz de putere declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu şi solicit demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Acesta nu mă reprezintă, nu-i reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat, aşa cum nu reprezintă foarte mulţi oameni cinstiţi din această ţară", a spus Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL. 

Şi deputatul PMP Corneliu Bichineţ a subliniat că parlamentarii ar fi trebuit să fie consultaţi. 

"Noi avem şi dreptul şi capacitatea, prin liderii noştri de grup, să formulăm un răspuns. Nici dl Tăriceanu, nici dl Dragnea nu lucrează pe persoană fizică, noi nu suntem angajaţii domniilor lor", a susţinut Corneliu Bichineţ. 

Reporterii RRA mai transmit că şi la Senat opoziţia a criticat declaraţia comună a celor doi preşedinţi ai Parlamentului.

PMP a anunţat că părăseşte sala de şedinţă, în timp ce senatorii USR au solicitat pauză de consultări.

Amintim că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au transmis ieri că Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de poziţia Departamentului de Stat şi spun că Statele Unite trebuie să aibă încredere în egislativul României care ar urmări să consolideze independenţa sistemului judiciar.

Reacţia lor a venit după ce Departamentul de Stat de la Washinghton a îndemnat Parlamentul de la Bucureşti să respingă propunerile legislative care ar slăbi statul de drept şi lupta împotriva corupţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza