Opoziţia nu se opune sesiunii extraordinare a Parlamentului

PNL va participa la sesiunea parlamentară extraordinară şi chiar va vota în favoarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate. PSD nu se opune sesiunii, dar vrea şi discutarea unor alte ordonanţe, cum ar fi descentralizarea spitalelor.

Adăugat: 26 Iulie 2010
Ultima actualizare:27 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL va participa la sesiunea extraordinarã care ar putea avea loc la începutul lunii august şi va vota în favoarea Legii ANI.


Purtãtorul de cuvînt al PNL, Mihai Voicu a declarat cã singura condiţie este ca prevederile noii legi sã respecte Constituţia.


În opinia liberalilor în sesiunea extraordinarã ar trebui discutate şi alte legi din domeniul economic cum ar fi: creşterea TVA sau Ordonanţa 63 care vizeazã reducerea personalului din Administraţia Publicã Localã.


"Dacã vom ajunge în situaţia sã convocãm o sesiune extraordinarã, considerãm cã Legea ANI nu trebuie sã fie singurul subiect. Sunt chestiuni economice mult mai importante decât Legea ANI care trebuie discutate. Sunt ordonanţe de urgenţã care sunt în vigoare, produc efecte şi care nu au fost dezbãtute de Parlament: creşterea TVA, Oordonanţa de Urgenţă  63, care a creat foarte multe probleme şi încalcã, în opinia noastrã, grav autonomia localã. Sunt legi care au bulversat complet chestiunea cu drepturile de autor şi care afecteazã grav presa şi instituţiile de culturã, sunt foarte mari probleme în sistemul sanitar, aproape cã nu mai avem medici în România', a afirmat Voicu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.
    

PSD vrea discutarea ordonanţei privind descentralizarea spitalelorPartidul Social Democrat nu se va opune convocãrii unei sesiuni parlamentare extraordinare, dar, pe lângã subiectele propuse de preşedintele Traian Bãsescu, va susţine discutarea imediatã a unor ordonanţe de urgenţã privind descentralizarea spitalelor, TVA şi finanþele publice locale, a anunţat luni, dupã şedinţa conducerii centrale a PSD, liderul partidului, Victor Ponta.


"Am luat act de propunerea preşedintelui României de a se organiza o sesiune extraordinarã pentru temele şefului statului  - legea ANI, Curtea Constituţionalã şi o lege care sã cuprindã nişte pãrţi din Codul de procedurã penalã pe care abia l-am adoptat. Aici, PSD nu se va opune în nici un fel acestui demers, dar ne vom manifesta în continuare scepticismul şi lipsa de încredere faţã de profesionalismul primului ministru, Emil Boc, şi al ministrului Justiţiei, Cãtãlin Predoiu. De fapt, toate aceste acte normative sunt acte fãcute prost iniţial de cãtre Guvern, fãcute neconstituţional, fãcute cu încãlcãri grave ale tehnicii legislative şi ale principiilor care se învaţã undeva în anul întâi şi doi de drept", a spus Ponta.


Liderul PSD a adãugat cã social-democraţii nu au vãzut textele legilor care vor fi discutate în sesiunea extraordinarã a Parlamentului, ci au aflat din mass-media cã va exista o nouã lege ANI şi cã ministrul Justiţiei "n-a gãsit nici pânã astãzi o soluţie faţã de împiedicarea suspendãrii proceselor la Curtea Constituţională a României".


El a adãugat cã, dacã majoritatea parlamentarã va reuşi sã-şi cheme reprezentanþii pentru a se putea convoca sesiunea extraordinarã, propunerea PSD va fi ca, alãturi de aceste trei subiecte menţionate de şeful statului, Parlamentul sã ia în discuţie "imediat" şi alte ordonanţe de urgenţã emise de Guvern.


Liderul social-democrat a adãugat cã PSD va propune ca în sesiunea extraordinarã sã se discute şi Oordonanţă de Urgenţă a Guvernului  63/2010 privind finanţele publice locale, o ordonanţă care în opinia PSD anuleazã autonomia localã şi aduce în faliment toate structurile administraţiei locale.


Sesiune extraordinară pe 16 augustPD-L propune partenerilor din coaliţie ca sesiunea extraordinarã a Parlamentului, pentru discutarea legii ANI, sã aibã loc în 16 august.


Vicepreşedintele formaþiunii, Gheorghe Flutur, a precizat cã în aceeaşi sesiune, parlamentarii ar urma sã discute şi proiecte de lege considerate prioritãţi pentru domeniul justiţiei, de exemplu, excepţia de neconstituţionalitate ridicatã în cadrul proceselor sau mica reformã din Justiţie, care prevede şi scurtarea termenelor între douã etape ale unui proces.


Tot în 16 august ar urma sã fie discutatã şi legea parteneriatului public-privat, a menţionat reprezentantul PD-L.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Iulie 2010
Ultima actualizare:
27 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza