Opoziţia încearcă să blocheze adoptarea statutului magistraţilor

La Camera Deputaţilor, opoziţia încearcă să blocheze adoptarea în plen a statutului magistraţilor, primul proiect din pachetul prin care se propune modificarea legilor justiţiei.

Adăugat: 6 Decembrie 2017
Ultima actualizare:6 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După ce solicitările PNL şi USR de sistare a şedinţei în plen sau de scoatere de pe ordinea de zi a proiectelor privind Agenţia Naţională de Integritate şi statutul magistraţilor au fost respine, opoziţia a apelat la intervenţii pe procedură pentru a întârzia începerea dezbaterilor.

Această tactică a durat aproximativ 70 de minute şi s-a decis prin votul majorităţii prelungirea programului, care se încheia iniţial la ora 12:00.

În cele din urmă, a fost luat în discuţie primul proiect, cel care propune încetarea de drept a interdicţiilor pentru conflictele de interese constatate de către Agenţia Naţională de Integritate pentru perioada 2007-2013, adică până la intrarea în vigoare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor.

Au existat, şi aici, solicitări de respingere şi intervenţii pe procedură, dar nu au trecut de votul majorităţii.

Proiectul a fost aprobat pe articole şi va ajunge la vot final.

Se discută la această oră iniţiativa de modificare a statutului procurorilor şi judecătorilor.

În timp ce reprezentanţii majorităţii parlamentare se declară mulţumiţi de forma adoptată  şi spun că printre modificări sunt prevederi importante agreate de profesioniştii din justiţie, opoziţia admite că sunt necesare modificări, dar susţine că nu în felul acesta trebuie făcute.

Ne aflăm însă doar la dezbaterile generale, nefiind discutat încă niciun articol, şi vom reveni.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza