Opoziţia ia în calcul introducerea unei moţiuni de cenzură

Purtătorii de cuvând Radu Moldovan și Varujan Vosganian, liderii celor doua partide de opoziţie au convenit, în principiu, introducerea unei moţiuni de cenzura.

Adăugat: 14 Mai 2010
Ultima actualizare:14 Mai 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanții PNL şi PSD ar putea introduce o moţiune de cenzura, daca Guvernul îşi va asuma raspunderea în Parlament pentru masurile de austeritate convenite cu FMI.

 

Declaraţii în acest sens a facut purtatorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, şi vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian. Liderii celor doua partide de opoziţie au convenit, în principiu, introducerea unei moţiuni de cenzura, dar nu s-a ajuns, înca, la un acord în ceea ce priveşte tema acesteia

 


Purtatorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat ca, daca Guvernul îşi va asuma raspunderea în Parlament pentru masurile convenite cu FMI, PSD "se va gândi sa introduca aceasta tema" şi în moţiunea de cenzura.Comentând afirmaţia preşedintelui Traina Basescu potrivit careia Guvernul ar putea sa îşi asume raspunderea asupra pachetului de masuri privind reducerile de salarii şi pensii, având în vedere timpul scurt ramas pâna la reuniunea board-ului FMI de la sfârşitul lunii iunie, Moldovan a spus ca PSD a anunţat deja ca se va opune în Parlament acestui program de masuri.

 

Radu Moldovan: "Luni, la Biroul Permanent vom discuta acest lucru. PSD a anunţat deja ca se opune masurilor convenite cu FMI , iar daca se merge şi pe asumarea raspunderii o sa ne gândim sa introducem aceasta tema şi în mo?iunea de cenzura", a declarat Moldovan.


    
Preşedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, probabil, soluţia pentru adoptarea masurilor convenite cu FMI va fi asumarea raspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere timpul scurt ramas pâna la reuniunea board-ului FMI de la sfârşitul lunii iunie.


Şeful statului a subliniat "urgenţa" încasarii traşei din iunie de la FMI.Traian Băsescu: "Daca nu vom reuşi sa avem legea promulgata, cu siguranţa board-ul nu ia în discu?ie tranşa de la sfârşitul lunii iunie."El a menționat ca Fondul nu va fi satisfacut doar cu emiterea actului normativ cuprinzând masurile convenite şi va vrea sa ştie ca acesta nu a fost blocat la Curtea Constituționala şi întors la Parlament sau declarat neconstituțional.

 


Traian Băsescu: "Şi, probabil, soluţia pe care o va adopta Guvernul, datorita timpului, va fi asumarea raspunderii."

 


Membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) au votat, miercuri, în unanimitate, ca PSD sa iniţieze, în aceasta sesiune legislativa, o moţiune de cenzura.Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca liberalii sunt pregatiţi ca discute cu PSD despre alcatuirea în comun a unei moţiuni de cenzura, dar, daca social-democraţii au facut o moţiune de cenzura, o pot înainta şi singuri, precizând ca pe acest subiect discuţiile vor continua.Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
14 Mai 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza