Opoziţia, cu ochii pe folosirea banilor europeni

Uniunea Social Liberală a hotărât să monitorizeze folosirea banilor europeni şi să prezinte măsurile opoziţiei în acest sens.

Adăugat: 19 Iulie 2011
Ultima actualizare:29 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Social Liberală va înfiinţa un grup de lucru care va analiza folosirea fondurilor europene de către instituţiile abilitate din România.


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat  că absorbţia redusă de fonduri va afecta şi guvernele viitoare, nu doar actualul executiv.


"România a atras efectiv doar 3% din fondurile structurale. Vorbim de bani, efectiv, pe care România i-a primit de la UE. Până în acest moment am cotizat la bugetul UE cu 24 de miliarde de lei şi am atras doar 11 miliarde. Este o situaţie extrem de gravă, care afectează nu doar guvernul actual, ci va afecta şi viitorul guvern", susţine liderul PSD.


Victor Ponta a mai spus că până la începutul sesiunii parlamentare din toamnă, USL va prezenta un program detaliat cu măsurile propuse de opoziţie pentru creşterea gradului de absorbţie a banilor europeni.


De asemenea, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a cerut printr-o scrisoare premierului Emil Boc să prezinte în faţa Parlamentului situaţia absorbţiei fondurilor europene şi evaluarea miniştrilor cu competenţe legate de acest domeniu.


 În ultima reuniune a Comitetului interministerial pentru fonduri europene, premierul le-a solicitat miniştrilor să-i sancţioneze pe beneficiarii de bani comunitari care înregistrează întârzieri în derularea proiectelor faţă de graficul asumat la semnarea contractului.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Iulie 2011
Ultima actualizare:
29 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza