Opoziţia critică ordonanţa privind split TVA

Liberalii spun că noua formă a ordonenței privind split TVA este mai dură pentru economie. Nici UDMR nu susține proiectul, despre care afirmă că ar trebui să îi vizeze pe evazioniştii fiscali.

Adăugat: 31 Octombrie 2017
Ultima actualizare:31 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florin Câțu, senator PNL. Foto: Agerpres
trimite pe mail

Liberalii au criticat noua formă a ordonanţei privind TVA, despre care au spus că este mai dură pentru economie decât în varianta iniţială.

"Se aplică astăzi această lege companiilor care sunt în insolvenţă, sau care au restanţe la plata TVA la stat.Referindu-ne la acele companii care au probleme cu cash-ul, pentru că nu sunt infracori toţi, nu sunt toţi evazionişti, care au probleme şi au intrat în insolvenţă dintr-un motiv sau altul, vor fi nevoite în acest mod să cheltuiască bani şi să-şi implementeze acest sistem de plată a TVA defalcat. Cred că multe dintre ele vor decide imediat să intre în faliment", a spus senatorul PNL Florin Câţu.

Nici UDMR nu susţine proiectul privind split TVA şi consideră că acesta ar trebui să îi vizeze pe evazioniştii fiscali.

"Ideea de bază de la care se pleacă este una greşită. Cred că ANAF şi Ministerul de Finanţe ar trebui să se focalizeze pe TVA nedeclarat, pe comerţul la negru, nu să se îndrepte împotriva societăţilor comerciale care din cauza unor probleme de moment, dificultăţi de ordin financiar sau economic au o sincopă în activitate şi după aceea să ajungă pe o listă neagră de pe care nu o să mai iasă niciodată. Firmele mici şi mijlocii, magazinele mici care vând en-detail o să fie în imposibilitatea să calculeze zilnic TVA încasat", a susținut Tanczos Barna, senator UDMR.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza