Opoziţia cere demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila

Reprezentanţi Uniunii Social Liberale cer demisia ministrului Cseke Attila prin moţiunea simplă pe sănătate, pe care o vor depune săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor.

Adăugat: 28 Aprilie 2011
Ultima actualizare:28 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia îl acuză pe ministru de distrugerea sistemului sanitar şi îi solicită preşedintele Băsescu să nu mai intervină în managementul acestui domeniu.


Vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că România a ajuns, conform statisticilor, să aibă cea mai mare mortalitate infantilă, cele mai multe cazuri de cancer, TBC, diabet şi boli cardiovasculare din Europa.  


"Statistic vorbind, concluzia este că suntem un popor bătrân demografic şi bolnav, cu nevoi din ce în ce mai acute de servicii de sănătate, un popor care însă se poticneşte din ce în ce mai mult la poarta sistemului din cauza accesului din ce în ce mai dificil la aceste servicii. M-am referit la indicatorii demografici, la indicatori de mortalitate şi morbiditate, făcuţi atât de Eurostat, cât şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care în continuare ne situează pe primele locuri", a declarat Graţiela Drăghici.


Ea a adăugat că moţiunea simplă pe tema sănătăţii pe care Uniunea Socială Liberală o va depune la Camera Deputaţilor reprezintă "o radiografie a stării de sănătate a populaţiei şi asupra efectelor generate de măsurile haotice luate de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila".


"Moţiunea simplă a fost generată, practic, de toate măsurile luate de-a valma de ministrul Sănătăţii. (...) Părerea noastră este că singura soluţie de salvare a acestui sistem este demisia ministrului Cseke Attila şi, nu numai atât, îl rugăm respectuos pe preşedintele Traian Băsescu să-şi ia mâna de pe domeniul Sănătăţii, pentru că am mai afirmat odată: preşedintele Băsescu a confiscat pactul pentru Sănătate cum l-a confiscat pe cel pentru Educaţie şi din acel moment s-a declanşat haosul în domeniul sanitar", a susţinut vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD.
    

Graţiela Drăghici a criticat şi modalitatea în care actualul ministru al Sănătăţii înţelege să facă reformă în acest domeniu, afirmând că măsura de desfiinţare şi reorganizare a spitalelor a fost făcută fără niciun studiu de impact.


"Ce fac acei oameni care sunt nevoiţi să meargă 60-80 de kilometri până la primul spital să se trateze? (...) Probabil că s-or fi gândit, gândirea lor a fost la pachet cu ceea ce se vehiculează, cu importul celor patru milioane de biciclete. S-or fi gândit domniile lor că vor merge pacienţii din mediul rural cu bicicleta la spital", a completat Drăghici.


Ea a adăugat că măsurile adoptate de ministrul Sănătăţii vor avea, pe diferite nivele, numai răspunsuri negative şi vor avea ca şi consecinţă "îngrădirea în continuare a accesului la servicii medicale al populaţiei".


Potrivit vicepreşedintelui Departamentului de Sănătate al PSD, indicatorii de mortalitate infantilă situează România pe primul loc în Europa.
  

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
28 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza