Opoziţia atacă în instanţă Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţiilor, Mircea Duşa, a declarat marţi că opoziţia va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş, după publicarea în Monitorul Oficial.

Adăugat: 13 Martie 2012
Ultima actualizare:13 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mircea Duşa a declarat că opoziţia va ataca în instanţă Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea unei linii în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, în momentul în care aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial, iar dacă se forţează modificare Legii educaţiei, va depune moţiune de cenzură.

"Dacă Guvernul va forţa să rezolve problema de la Târgu Mureş prin Hotărâre de Guvern, în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial vom ataca în contencios administrativ această hotărâre şi vom solicita instanţei ca, până se pronunţă pe fond, să nu producă efecte", a spus Duşa.

Duşa a spus că Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş reprezintă un "moft" al UDMR.

"Mi se pare contradictoriu ca un Guvern al României, care are o mie şi una de probleme pe cap legate de gestionarea situaţiei economico-sociale, să-şi facă o prioritate dintr-un moft al UDMR. Chiar dacă UDMR e în campanie preelectorală, pentru că dânşii organizează prealegeri, chiar dacă au mai apărut nişte partide în România care îi reprezintă pe maghiari, nu înseamnă că trebuie să existe o cedare atât de mare a PDL faţă de UDMR", a spus Duşa.

De asemenea, USL va cere ca actul normativ să nu aibă efecte până la pronunţarea pe fond.

Proiectul de guvern, în dezbatere publică timp de 10 zile

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, marţi, că proiectul de guvern privind înfiinţarea liniei maghiare de învăţământ va fi în dezbatere publică timp de 10 zile.

Proiectul face o distincţie clară între Facultatea de Medicină si Farmacie cu predare în limba româna şi Facultatea de Medicină şi Farmacie cu predare în limba maghiară, respectiv limba engleza.

Conform documentului anexat HG, pentru predarea în limba maghiară vor fi 400 de locuri disponibile, iar pentru predarea în limba româna, 775 de locuri.

 

 

 


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Iliescu
Adăugat:
13 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza