Opoziţia a părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor

PSD şi PNL au părăsit lucrările în semn de protest faţă de conducerea acesteia de către preşedintele Roberta Anastase. Foto:Agerpres

Adăugat: 16 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şedinţa de plen a Camerei deputaţilor se desfăşoară  în absenţa opoziţiei, informează redactorul RRA.Liderii de grup ai social-democraţilor şi ai liberalilor au precizat  marţi, că opoziţia va participa la şedinţa de vot final, programată pentru ora 13:00, doar dacă aceasta va fi condusă de un alt reprezentant din conducerea Camerei Deputaţilor.

 "Noaptea e un sfetnic bun (...) şi mă gândeam că o să găsiţi o soluţie de deblocare a situaţiei. Noi ne menţinem poziţia şi părăsim sala", a anunţat liderul deputaţilor PSD+PC, Mircea Duşa. El a precizat că parlamentarii PSD şi PC vor reveni la votul final, la ora 13.00, în cazul în care plenul nu va mai fi prezidat de Anastase.  

 

 

La rândul său, liderul grupului deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că în contextul conducerii plenului de către Roberta Anastase deputaţii liberali părăsesc sala.

 


"Ne vedem nevoiţi să luăm din nou atitudine atâta timp cât lucrările sunt conduse de doamna Roberta Anastase. (...) Suntem nevoiţi să părăsim sala", a spus Tăriceanu.

 


Plenul  va da marţi  verdictul privind adoptarea deciziilor Biroului Permanent

 

 

Plenul  Camerei deputaţilor, va da marţi un verdict asupra iniţiativei PD-L privind adoptarea deciziilor Biroului Permanent cu votul a jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi la şedinţă şi nu din totalul acestora, aşa cum prevede acum regulamentul de funcţionare al Camerei Deputaţilor.

 

 

Grupurile parlamentare de la putere susţin că un asemenea text se regăseşte şi în normele europene şi că reprezintă, totodată, soluţia deblocării lucrărilor Biroului Permanent boicotate de două luni de opoziţie.

 

 

De cealaltă parte, PSD şi PNL au criticat iniţiativa legislativă, precizând că Biroul Permanent a fost construit tocmai pentru a evita un abuz al unei majorităţi conjuncturale.

 

 

Tot  marţi, se aşteaptă un vot final asupra unei propuneri formulate de PD-L şi UDMR prin care ar urma să fie extins pe baza algoritmului politic numărul de membri din Comisia de muncă. Iniţiativa ar asigura puterii un vot majoritar în comisie, vot deţinut în prezent de opoziţie.

 

 

Propunerea PD-L şi UDMR vine pe fondul dezbaterilor ce vor avea loc la Camera Deputaţilor asupra proiectului de reexaminare a Legii pensiilor, informează redactorul RRA.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
16 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza