Opoziţia a depus o moţiune simplă pentru stoparea comercializării plantelor psihotrope

UPDATE: Opoziţia a anunţat că va modifica titlul moţiunii simple cu privire la etnobotanice şi o va depune din nou la Parlament, documentul intitulat "PDL -partidul drogurilor uşoare", fiind respins de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 24 Mai 2011
Ultima actualizare:24 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a anunţat că a respins documentul, pe motiv că face referiri la un partid, şi nu la politici publice, asa cum prevede Regulamentul Camerei Deputaţilor.   


Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a cerut însă, marţo, Parlamentului sa adopte legea care prevede pedeapsa cu închisoarea în cazul persoanelor care comercializează plante psihotrope şi să găsească soluţii de prevenţie pentru consumatori.   


"În ciuda sesizărilor repetate în ceea ce priveşte fenomenul etnobotanic, guvernul veghează. Măsurile sunt imcomplete, nu vin dintr-o sferă de expertiză şi am asistat ca acest fenomen să explodeze în România. Din păcate, formele clinice sunt din ce în ce mai severe. Asistăm la violenţă extremă, agresivitate, tentative suicidare, iar în paralel nu avem niciun program naţional de prevenţie sau centre de toxicologie", a declarat Tudor Ciuhodaru. 

Membrii USL doresc ca Guvernul să stopeze comercializarea drogurilor uşoare

 


 

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat că prin această moţiune simplă,  somează guvernul să adopte cât mai curând un act normativ de stopare a difuzării şi comercializării plantelor psihotrope şi propune o serie de măsuri din partea opoziţiei."Am decis depunerea unei moţiuni simple la Camera Deputaţilor în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.) o moţiune simplă, care pe de o parte somează Guvernul să adopte cât mai curând posibil un act normativ de stopare a difuzării, a comercializării de etnobotanice şi pe de altă parte, evident, propune o serie de măsuri din partea opoziţiei", a spus senatorul PSD.
 

 

În replică, vicepreşedintele Camerei, democrat-liberalul Ioan Oltean, a precizat că este prima moţiune simplă, după anii '90, la adresa unui partid politic.Ioan Oltean a anunţat că Biroul Permanent va stabili, marţi,  dacă demersul opoziţiei respectă regulamentul Camerei Deputaţilor.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
24 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza