ONU avertizează asupra afluxului de migranţi în Europa

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi estimează că aproximativ 8.000 de persoane intră zilnic în Europa.

Adăugat: 27 Septembrie 2015
Ultima actualizare:20 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează că afluxul actual de migranţi către Europa nu va scădea, mai ales că se anunţă o degradare a condiţiilor de trai şi în Irak. 

Şi comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, a afirmat ieri că se aşteaptă la venirea unui număr din ce în ce mai mare de refugiaţi din Liban.

Autorităţile croate au anunţat că peste 10.000 de migranţi au intrat în ultimele 24 de ore în Croaţia în această ţară, un nou record pentru o singură zi.

Autorităţile ungare au decis, în contextul crizei migranţilor, să suspende restricţiile obişnuite privind circulaţia TIR-urilor care se aplică de regulă de sâmbătă seara, de la ora 23:00 a României până duminică la aceeaşi oră.

Fluxul migraţionist continuă, aproape 9.000 de oameni au traversat ieri Ungaria de la graniţa cu Croaţia până la cea cu Austria.

Măsura a fost luată în contextul recentei declarări în şase judeţe ale ţării a stării de criză generată de imigraţia în masă şi s-a considerat că astfel vor fi evitate ambuteiajele pe drumuri, care pot să apară atunci când pornesc în acelaşi timp numeroase autovehicuke grele şi care ar cauza dificultăţi suplimentare autorităţilor în momentul introducerii unor eventuale limitări pe plan local, necesare pentru asigurarea tranzitului imigranţilor, precizează corespondentul RRA la Budapesta.

Câteva mii de imigranţi au intrat şi ieri în Ungaria, sosind dinspre Croaţia, oamenii fiind preluaţi de poliţişti de la graniţa comună şi transportaţi în mod organizat spre vestul ţării, de unde au trecut apoi frontiera în Austria.

Premierul ungar, Viktor Orban anunţase că vor fi luate aceleaşi măsuri la graniţa cu Croaţia, ca şi în cazul Serbiei, unde frontiera verde a fost închisă cu o barieră de sârmă ghimpată şi cu un gard, dar înainte vor avea loc consultări cu liderii mai multor state şi discuţii în 30 septembrie şi cu participanţii la Adunarea Generală ONU de la New York pentru obţinerea de susţinere pe plan extern, ceea ce înseamnă că situaţia va rămâne neschimbată cel puţin în următoarele câteva zile.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Septembrie 2015
Ultima actualizare:
20 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza