Onor României în pas de defilare

La Bucureşti a început la ora 11.00, parada militară de Ziua Naţională a României.

Adăugat: 1 Decembrie 2015
Ultima actualizare:1 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parada militară naţională s-a încheiat in jurul orei 12.30.

Câteva mii de persoane au participat, astăzi, în Capitală la parada de Ziua Naţională a României.

Maşini de luptă, vehicule blindate, trupe terestre, politişti călare, avioane Hercules şi Spartan, dar şi elicoptere - au fost doar câteva dintre atracţiile paradei.

Au fost prezenţi şi cei mai înalţi reprezentanţi ai statului, între care preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş.

Manifestări similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară.

De precizat că, pentru prima oară, la acest eveniment au defilat un detaşament revenit din teatrul de operaţii din Afganistan şi Irak, dar şi detaşamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite şi Turcia.

UPDATE ora 12.00 Câteva mii de persoane participă în aceste momente la parada militară din Bucureşti, aflată acum în plină desfăşurare.

Reporter RRA: La mulţi ani România, din Piaţa Constituţiei, aici unde parada militară este în plină desfăşurare. Multe persoane dar şi foarte mulţi copii au venit să îi vadă pe militarii din MAPN, MAI, SPP şi SRI, dar şi echipamentele tehnice şi de luptă de care dispun.

Cel mai aşteptat moment, dar şi cel mai savurat de public, a fost trecerea aeronavelor militare. Un elicopter IAR 330 Puma cu un drapel tricolor a deschis defilarea cu echipamente tehnice şi de luptă.

Vremea a permis survolul aeronavelor MIG 21 Lancer, aeronavelor tip Spartan şi Hercules din dotarea Forţelor Aeriene Române.

O premieră a fost evoluţia echipei IAK-erii acrobaţi, cu trei avioane de construcţie românească, care au marcat cu fum culorile drapelului naţional al României, mai menţionează reporterul RRA.

Peste 2 mii de militari, trei sute de vehicule de luptă şi zeci de aparate de zbor participă la defilarea de 1 decembrie.

Militarilor români li se alătură detaşamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite şi Turcia.

Pentru prima oară în acest an defilează un detaşament revenit din teatrul de operaţii din Afganistan şi Irak, dar şi Comandamentul Diviziei multinaţionale care activează în ţara noastră.

De Ziua Naţională, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care subliniază că acest moment trebuie să marcheze un nou început, după un an marcat de tragedii, care au arătat ce lucruri nu funcţionează în România.

Şeful statului a apreciat că evenimentele tragice recente evidenţiază o "profundă dorinţă de schimbare" căreia politicienii şi partidele trebuie să-i răspundă.

Momente ale paradei militare

 

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Radu Dobriţoiu, Cătălin Purcaru
Adăugat:
1 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza