OMV condiţionează folosirea de către România a gazului din Marea Neagră

Directorul OMV, Jaap Huijskes, susţine că România va putea cumpăra gazele produse în Marea Neagră doar dacă preţul de vânzare şi sistemul de taxare vor fi avantajoase.

Adăugat: 22 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Statul român doreşte ca gazul descoperit în Marea Neagră să fie vândut pe piaţa internă, a precizat directorul OMV pentru explorare şi producţie, într-o conferinţă de presă la Londra.

Dacă preţul gazului de pe piaţa românească nu va conveni însă companiei, zăcămintele nu vor fi dezvoltate, a adăugat reprezentantul OMV.  

Jaap Huijskes, membru în comitetul executiv al companiei OMV, a declarat în timpul conferinţei de la Londra că România ar putea deveni furnizor de gaze naturale pentru conducta Nabucco Vest, datorită potenţialului de hidrocarburi din Marea Neagră.

El a precizat, însă, că această variantă este momentan la stadiul de speculaţie, depinzând în mare parte de descoperirile din Marea Neagră, dar şi de punerea în practică a proiectului Nabucco Vest.

Nu în ultimul rând, a adăugat Jaap Huijskes, implicarea în acest proiect ţine şi de cantitatea de gaze naturale care, în eventualitatea în care va fi descoperită, va mai rămâne şi pentru export, după comercializarea pe piaţa domestică.

Reprezentantul OMV a subliniat, însă, că deşi compania intenţionează să vândă producţia pe piaţa locală, pentru a înlocui importurile scumpe din Rusia, România va putea cumpăra gazele produse în Marea Neagră doar dacă preţul de vânzare şi sistemul de taxare vor fi avantajoase.Autor:
Dan Vasiliu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza