Omagiu celor peste 25.000 de militari români, morţi în luptele de Mărăşeşti

Mii de persoane au fost prezente aseară la Ceremonia comemorativă a Centenarului bătăliei de la Mărăşeşti, organizată la Mausoleul Eroilor din localitate.

Adăugat: 7 August 2017
Ultima actualizare:7 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prin prezenţa lor, cele mai înalte oficialităţi ale statului, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai corpului diplomatic, ai partidelor politice şi ai cultelor au dorit să aducă un omagiu celor peste 25.000 de militari români care au murit, au fost răniţi sau au fost daţi dispăruţi în vara anului 1917.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri, la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, că în acea perioadă, România era ameninţată nu doar de armatele străine, ci şi de pericolul bolşevismului, iar viitorul ţării noastre a fost salvat de eroismul armatei şi de coeziunea societăţii în jurul unui proiect pentru o Românie nu doar unită, dar şi mai democratică şi mai incluzivă.

Şeful statului a explicat că este meritul Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, al guvernului şi al politicienilor epocii că au însufleţit naţiunea şi că deciziile de atunci sunt exemple de legiferare cu responsabilitate şi asumare a datoriei până la sacrificiu.

Preşedintele a adăugat că astăzi, când valorile UE sunt atacate de populism şi demagogie, comemorarea Marelui Război aduce cel mai puternic argument în favoarea proiectului european şi anume, pacea:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a menţionat şi el sacrificiile şi eroismul Armatei Române: 

"Mărăşeşti rămâne veşnic în conştiinţa naţională ca simbol al determinării poporului român şi în patrimoniul gloriei noastre militare", a spus Tăriceanu.  

În cinstea celor care şi-au pierdut viaţa la Mărăşeşti a fost intonat Imnul Naţional, s-au tras salve de tun, Mausoleul a fost survolat de avioane, inclusiv F16 şi s-a ţinut o slujbă de pomenire.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza