Oltean: Opoziţia, alături de PNL, ar putea da jos un guvern USD

PDL consideră că dacă partidele aşa-zise de opoziţie, toate la un loc, s-ar poziţiona într-o singură grupare, "aritmetic opoziţia are cu cel puţin 20 de voturi mai mult decât puterea". Asta înseamnă PDL, PNL, PP-DD, UDMR şi minorităţi.

Adăugat: 21 Februarie 2014
Ultima actualizare:21 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că, din punct de vedere aritmetic, dacă PNL trece în opoziţie, un posibil guvern USD poate fi dat jos, însă nu crede că UDMR şi minorităţile se vor ralia unei asemenea iniţiative.
    
"Strict matematic, dacă partidele aşa-zise de opoziţie, toate la un loc, s-ar poziţiona într-o singură grupare, aritmetic opoziţia are cu cel puţin 20 de voturi mai mult decât puterea. Asta înseamnă PDL, PNL, PP-DD, UDMR şi minorităţi. Asta înseamnă opoziţia, USD rămânând doar PSD, PC şi UNPR. Într-o asemenea asociere politică, aritmetic există posibilitatea unei moţiuni de cenzură care să treacă prin Parlamentul României. (...) Întotdeauna, este dovedit că minorităţile au fost cu puterea, iar UDMR, aşa cum joacă în momentul acesta, are cărţile aproape făcute, dacă nu chiar făcute cu PSD pentru a intra la guvernare", a spus Oltean.
    
El consideră că evoluţiile de pe scena politică indică o posibilă ieşire de la guvernare a PNL, săptămâna viitoare, şi constituirea unui guvern USD, care va trebui să treacă de votul Parlamentului.
    
"Dacă este să fim foarte realişti şi să judecăm lucrurile pe datele pe care le avem noi, pe care le cunoaştem, pentru că în spatele cortinei nu ştim exact ce se întâmplă, în mod normal PSD n-ar trebui să accepte desfiinţarea USD, care este o condiţie fundamentală pentru menţinerea USL, şi într-o asemenea construcţie USL dispare, USD rămâne, se constituie un nou guvern, Ponta 3, şi, vorba lui, scapă cine poate. PNL trece în opoziţie, cu PDL, puterea are o majoritate, incontestabil, şi va guverna cel puţin până la alegerile europarlamentare", spune democrat-liberalul.
    
Ioan Oltean apreciază, însă, că este la fel de posibil ca PSD şi PNL să nu se despartă, pentru că "în politică înghiţi şi ce n-ai crezut că înghiţi în viaţa ta".
    
"Personal, cunoscându-i, nu (îi văd despărţiţi - n.r.). Cunoscându-le jocurile politice din spatele cortinei, personal nu, dar mare este puterea Domnului, este posibil orice, pentru că lucrurile au evoluat extrem de rapid şi de grav. Dacă ar fi să fiu realist şi să cred în onestitatea şi cuvântul fiecăruia, în opinia mea luni ar trebui să asistăm la desfiinţarea USL, la constituirea unui nou guvern din USD şi trecerea PNL în opoziţie", a mai declarat Oltean.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Cristiana Sabău
Adăugat:
21 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza