Oltchim intră în insolvenţă

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că Oltchim va intra în insolvenţă.

Adăugat: 23 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Reprezentanţii salariaţilor Oltchim susţin că insolvenţa anunţată miercuri, în sedinţa de Guvern, este un prim pas, după care urmează finanţarea pentru capitalul de lucru necesar continuării activităţii.

Potrivit liderului de sindicat, Corneliu Cernev, se are în vedere un plan de reorganizare şi restructurare a angajaţilor, care va fi discutat în cadrul Consiliului de Administraţie.

Corneliu Cernev a precizat că, odată declarată insolvenţa, contractele colective de muncă vor fi anulate, ceea ce presupune că salariaţii disponibilizaţi nu vor primi plăţi compensatorii, ne-a transmis corespondentul Radio România, Ana-Maria Cârstea.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat miercuri, în şedinţa de Guvern, un memorandum privind situaţia Combinatului Oltchim.

Vosganain a spus că Oltchim va intra în insolvenţă şi că cererea în acest sens urmează să fie transmisă Tribunalului Vâlcea.

Ministrul a precizat că, miercuri, Consiliul de Administraţie al companiei se va întruni pentru a adopta o decizie.

Premierul Ponta a discutat cu oficialii FMI despre situaţia Oltchim

Surse oficiale au declarat, marţi seară, că premierul Victor Ponta a discutat cu oficialii FMI despre situaţia combinatului Oltchim, iar principala variantă luată în calcul este intrarea companiei în insolvenţă ca soluţie ulterioară pentru privatizarea mai uşoară a societăţii, proces care să presupună şi disponibilizări.
    
Tot marţi seara, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că, în opinia sa, ca fost ministru al Economiei, insolvenţa este singura variantă de a viabiliza compania Oltchim, care necesită un proces de restructurare.
    
El a confirmat la un post de televiziune că în acest caz vor exista disponibilizări şi vor fi închise unele activităţi conexe, precizând că, în mandatul său la Ministerul Economiei, firma Alvarez&Marsal, administrator special, a redactat schiţa unui plan de reorganizare a companiei, inclusiv cu necesarul de concedieri.
    
Chiţoiu a adăugat că ştie că actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a început discuţiile cu potenţiali investitori interesaţi de Oltchim.
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:
24 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza