Oettinger: România ar putea să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%

Există premise ca România să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%, declară comisarul european Günther Oettinger.

Adăugat: 26 Octombrie 2017
Ultima actualizare:26 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Günther Oettinger, comisar european
trimite pe mail

Comisarul european responsabil cu bugetul şi resursele umane, Günther Oettinger, s-a întâlnit astăzi cu membrii Comisiilor parlamentare pentru afaceri europene şi buget din Senat şi Camera Deputaţilor.

Au fost abordate teme privind viitoarele sarcini ale Uniunii Europene şi finanţarea acestor obiective.

Înaltul oficial a subliniat rolul României în discuţiile la nivel european, având în vedere că în 2019, ţara noastră va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, Günther Oettinger a spus că există premise ca România să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%.

"Dorinţa mea este de a finaliza elaborarea cadrului financiar european înainte de alegerile europene ce vor avea loc în iunie 2019 şi în acest sens va fi nevoie de o colaborare strânsă între instituţiile europene. Baza pe care o are România este în continuare una relativ bună, aveţi un grad de îndatorare per ansamblu relativ bun şi de asemenea, o dezvoltare, o creştere economică. Şi cei 3% sunt recomandarea noastră de a vă încadra în acest obiectiv de 3%. Consider că atât pentru acest an, cât şi pentru anul următor există premise ca România să se încadreze în această ţintă de 3%", a spus Günther Oettinger. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza