Obiectivele PNL Ialomița: Câștigarea Primăriei Slobozia și a Consiliului Județean

Obiectivele principale pentru PNL Ialomiţa sunt câştigarea Primăriei Slobozia, municipiul reşedinţă de judeţ, şi a preşedinţiei Consiliului Judeţean.

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Tinel Gheorghe (PNL), primul pe lista consiliului judeţean Ialomița
trimite pe mail

Deputatul PNL,  Tinel Gheorghe este primul pe lista consiliului judeţean.

Pentru Primăria Slobozia candidatul este Ioan Martin, care în ultimii opt ani a fost vicepreşedinte al consiliului judeţean.

"Locuitorii municipului Slobozia, toţi ialomiţenii au nevoie de o viaţă demnă, au nevoie de prosperitate şi noi credem că au nevoie de administraţie liberală. Ne propunem în această campanie să ne facem cunoscute proiectele tuturor alegătorilor din judeţul Ialomiţa şi implicit din municipiul Slobozia", a spus Ioan Martin (Reporter: Clementina Tudor).

Candidații PSD București: Punem accentul pe sănătate și învățământ

Candidatul PSD-UNPR pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din Bucureşti, Dan Tudorache, susţine că împreună cu Gabriela Firea la Primăria Generală PSD va avea o echipă care se va axa pe educaţie şi sănătate.

"Îi spuneam pe drum doamnei primar general: Astăzi împreună am pus un pas în această primărie. Pe 6 iunie îl vom pune şi pe-al doilea, cu siguranţă. Suntem o echipă de învingători. Eu nu m-am trecut pe lista de consilieri, deci eu nu am altă variantă decât să câştig această primărie împreună cu dumneavoastră. Eu şi PSD-ul punem un accent foarte mare pe învăţământ, punem un accent şi pe sănătate ca avem o echipă puternică", a susținut Tudorache. (Reporter: Mugur Mihăiţă).

UDMR: Este momentul ca judeţul Satu Mare să fie scos din inerţie

Candidatul UDMR la Primăria municipiului Oradea, Huszar Istvan, consideră că stabilitatea societăţii se bazează pe sentimentul de siguranţă al familiilor.

În opnia sa, doar o societate stabilă poate constitui fundamentul necesar pentru a construi un viitor şi un plan de redresare economică.

Candidatul Uniunii mai crede că este importantă şi dezvoltarea învăţământului profesional, sprijinirea organizaţiilor nonguvernamentale şi a Bisericilor, reducerilor de taxe şi impozite.

Acum este momentul ca judeţul Satu Mare să fie scos din inerţia caracteristică ultimilor ani , a subliniat Pataki Csaba, candidatul la Consiliul Judeţean Satu Mare.

Etapa bugetară europeană 2014-2020 reprezintă ultima şansă pentru a accelera ritmul de dezvoltare a judeţului.

Potrivit lui Paraki este nevoie de o concepţie comună în vederea relansării economice şi infrastructurale - se arată într-un comunicat de presă.

Mai multe partide au semnat "Coaliţia pentru Baia Mare"

La Baia Mare s-a constituit alianţa electorală Coaliţia pentru Baia Mare, alcătuită din UNPR, PNŢCD, Forumul Democrat German şi Partidul Social Românesc.

Scopul principal al coaliţiei este constituirea unei platforme de proiecte economice, sociale şi culturale pentru Baia Mare, capitala europeană a culturii în 2021.

"Ceea ce facem noi astăzi la Baia Mare şi în Maramureş reprezintă dovada faptului c atunci când avem în faţă un obiectiv comun şi avem în faţă o ambiţie comună putem să depăşim graniţele tradiţionale ale politicii româneşti. Suntem aici într-o alianţă partide politice diferite, o entitate civică şi politică şi etnică, Forumul Democrat German, într-o soluţie cu adevărat excepţională, nu s-a mai făcut aşa ceva în România niciodată. Pentru că ceea ce se petrece în acest loc de Românie este un experiment care trebuie încurajat. Se poate face ceva şi mai ambiţios decât am reuşit să facem la Sibiu în urmă cu zece ani aici, la Baia Mare", a spus Mircea Geoană, senator, preşedintele PSR. (Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Adrian Marchiş).

Severin: Din cauza rivalităţilor politice, puterile primarilor au fost reduse

Candidatul Partidului Dreptăţii Sociale pentru funcţia de primar general al Capitalei, Adrian Severin, a declarat într-o conferinţă de presă că nu va promite nimic din ceea ce legea nu îi permite şi a arătat că de-a lungul timpului, din cauza rivalităţilor politice, puterile primarilor au fost reduse, în special cele ale edilului şef al Capitalei.

Redactorul RRA Alina Stănuţă mai precizează că Adrian Severin a mai susţinut că prioritar în campania lui va fi să facă vizibilă diferenţa dintre primarii de stânga şi cei de dreapta.

"Din punctul meu de vedere cel puţin, la ora actuală partidele care se intitulează de stânga sau de dreapta nu au nici o legătură nici cu stânga, nici cu dreapta, fac doar politică pentru putere, pentru captarea şi menţinerea voturilor, nu pentru transformarea vieţii cetăţenilor", a susținut Severin.

Independentul Alexandru Teodorescu propune un master-plan pentru salvarea Galaţiului

Alexandru Teodorescu este candidat independent pentru un mandat de consilier local în Consiliul Local Galaţi.

Alexandru Teodorescu nu face parte din nici un partid politic, candidând independent.

Alexandru Teodorescu are 33 de ani şi este absolvent al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

El propune gălăţenilor un master-plan pentru salvarea Galaţiului, care înseamnă o injecţie de capital de un miliard de euro pe o perioadă de şase ani.

"Master-planul acesta trebuie să conţină viziune, să fie bazat pe nişte valori, să aibă obiective precise încadrate în timp şi măsurabile în bani şi în impactul pe care ar trebui să îl producă în comunitatea. Viziunea mea este că administraţia trebuie să genereze, şi nu să frâneze creşterea economică a oraşului. Iar asta nu se poate întâmpla doar cu o democraţie reprezentativă, se poate întâmpla doar cu o democraţie participativă, în care cetăţenii participă la luarea deciziilor", a susținutAlexandru Teodorescu. (Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Maria Măndiţă).

 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza