O sută de milioane de euro , pentru Republica Moldova

Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului, Elena Udrea, s-a aflat joi, în Republica Moldova pentru a semna documentele privind acordarea din partea României a unui fond nerambursabil de 100 de milioane de euro.

Adăugat: 24 Septembrie 2010
Ultima actualizare:24 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Elena Udrea a mers şi în zonele calamitate în urma inundaţiilor din aceastã varã, unde  România oferã sprijin pentru reconstrucţia locuinţelor.Sute de case din localitatea Cotul Morii, din apropierea Prutului, sunt construite cu materiale venite din România. Materialele de construcţii trimise de România pentru sinistraţii din Republica Moldova valoreazã aproximativ 8 milioane de euro, bani care vor fi luaţi din cele 100 de milioane promise de România Republicii Moldova pentru urmãtorii patru ani.

 Ministrul dezvoltãrii regionale şi  turismului, Elena Udrea, a semnat  joi , la Chişinãu un acord în acest sens, iar ulterior a vizitat şantierul de la Cotul Morii.  

 


Elena Udrea a declarat că este mulţumită  de rapiditatea cu se construiesc  locuinţele.

 

"Este un proiect extraordinar. Sunt impresionatã de rapiditatea cu care se deruleazã. Ne bucurãm cã materialele de construcţii pe care le trimitem au ajuns în mare parte şi constat cã este entuziasm şi  în rândul muncitorilor; toţi ne-au spus cã abia aşteptã sã termine, mai ales cã probabil va veni şi timpul mai rece", a declarat Elena Udrea.

 


La Cotul Morii a fost şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care a mulţumit pentru sprijinul oferit de Bucureşti, în condiţiile în care şi România se confruntã cu o crizã economicã.  

 


"La nevoie, fraţii nu numãrã banii, vin sã ajute. La nevoie, dacã ne unim, gãsim soluţia şi rezolvãm problemele", a declarat Mihai Ghimpu citat de corespondentul  RRA.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălin Gombos
Adăugat:
24 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza