O nouă rundă de negocieri ROMATSA - Ministerul Transporturilor

Sindicatele din ROMATSA susțin că fac eforturi pentru a găsit soluții, astfel încât greva generală anunțată pentru 1 septembrie să nu mai aibă loc.

Adăugat: 30 August 2015
Ultima actualizare:30 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicaliştii de la ROMATSA continuă, duminică, negocierile cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie şi ai Ministerului Transporturilor, privind semnarea unui contract colectiv de muncă (CCM) care să cuprindă organigrama anterioară celei promovate de fostul director general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu.

"Astăzi (duminică, n.r.) continuăm negocierile pe care le-am demarat acum câteva zile. Facem eforturi pentru a găsi soluţii ca să oprim greva anunţată pentru data de 1 septembrie. Mai avem încă divergente pe punctul 14, care este extrem de greu. El vizează sporurile pentru acele persoane care s-au lăsat mituite, care au fost puse în diferite funcţii şi au fost angajate cu contracte de muncă individuale, pe salarii mult mai mari şi deţin acte adiţionale semnate de Ion Stanciu şi nu este normal să se ducă până la pensie cu aceste sume. Pentru verificarea situaţiei exacte, este necesar un volum foarte mare de muncă, deoarece trebuie analizate dosarele a sute de persoane. Mai avem în discuţie şi punctul cu vârsta de pensionare de 55 ani", a declarat duminică, pentru Agerpres,  Gabriel Tudorache, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România.

Sindicaliştii de la ROMATSA au anunţat luni că vor declanşa grevă generală pe 1 septembrie 2015, de la ora 11,00, dacă autorităţile nu vor rezolva până atunci solicitările salariaţiilor legate de directorul general al ROMATSA şi încheierea CCM.

Vineri, Ion-Aurel Stanciu şi-a dat demisia din funcţia de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat sindicatului şi conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă şi renunţarea la grevă.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza