O nouă rundă de negocieri pe Codul Fiscal, joi

Reprezentanţii partidelor parlamentare se vor reuni joi pentru a încerca să ajungă la un consens asupra formei noului cod fiscal, după ce sesiunea extraordinară a fost anulată.

Adăugat: 24 August 2015
Ultima actualizare:24 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul a amânat discuţiile asupra noului Cod Fiscal, după ce liderii partidelor parlamentare au anunţat că vor avea o nouă rundă de negocieri în această săptămână.

În consecinţă, nici Camera Deputaţilor, care este for decizional, nu va mai avea mâine sesiune extraordinară, iar cererea de reexaminare a actului normativ formulată de preşedintele Klaus Iohannis va fi dezbătută şi votată în sesiunea ordinară a Parlamentului, care va începe săptămâna viitoare.

Puterea și opoziția, la masa negocierilor

Reprezentanţii partidelor parlamentare se vor reuni joi pentru a încerca să ajungă la un consens asupra formei noului cod fiscal.

Propunerea a fost făcută de coaliţia de guvernare, iar opoziţia a acceptat invitaţia la dezbatere.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că poziţia partidului referitoare la modificările codului fiscal va fi unitară cu aceea a partenerilor din coaliţia de guvernare.

Liviu Dragnea a mai afirmat că liderii opoziţiei şi-au confirmat deja prezenţa la întâlnirea de joi.

"Au fost de acord, eu am văzut şi prima reacţie a dnei Alina Gorghiu după anunţul făcut de mine, astăzi de dimineaţă, o reacţie corectă, şi am convenit joi, la 10:00, la Palatul Parlamentului", a spus Liviu Dragnea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat postului nostru de radio că acest proiect nu trebuie adoptat în grabă şi că sunt fireşti discuţiile politice după cele tehnice de săptâmâna trecută

"Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a codului fiscal, deci împotriva înţelegerii tehnice de acum o săptămână a partidelor politice. Cel mai probabil acelaşi lucru s-ar fi întâmplat în plen şi mă bucur că am evitat această situaţie", a susținut Alina Gorghiu.

Ponta nu renunță

Premierul Victor Ponta este de părere că liderii partidelor de la putere şi din opoziţie trebuie să discute din nou pe marginea codului fiscal şi a reafirmat că el doreşte un TVA de 20%.

În favoarea întâlnirii de joi cu opoziţia s-a pronunţat şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, care consideră că astfel se va lua decizia politică la nivelul preşedinţilor de partide parlamentare.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza