O nouă rundă de întâlniri Ponta-Antonescu

Copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, se vor întâlni, din nou, pentru a discuta propunerea premierului privind noua structură a Guvernului.

Adăugat: 17 Februarie 2014
Ultima actualizare:17 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Duminică seara, conducerea PNL a avut o reuniune neoficială, în care l-a mandatat pe preşedintele Crin Antonescu să susţină cu fermitate la discuţiile programate luni, respectarea protocolului USL şi menţinerea numărului actual de miniştri şi vicepremieri.

PNL îşi menţine punctul de vedere faţă de propunerea făcută săptamâna trecută de co-preşedintele USL, premierul Victor Ponta, şi nu doreşte crearea unei noi funcţii de vicepremier care să fie acordată Partidului Conservator.

Conducerea liberală a discutat duminică seara, timp de aproximativ cinci ore, propunerile premierului şi a decis ca preşedintele Crin Antonescu să susţină în continuare ferm că protocolul Uniunii trebuie respectat şi că executivul trebuie să conţină trei vicepremieri, din partea PNL, PSD şi UNPR.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Cristina Pocora a explicat că "mandatul de fermitate" al PNL înseamnă de fapt, respectarea protocolului semnat la înfiinţarea  USL.

"Un mandat de fermitate înseamnă sa nu ne abatem de la protocolul semnat, să nu ne abatem de la programul de guvernare, să nu ne abatem de la votul dat de cetăţeni în 2012, să ducem mai departe această alianţă, în forma în care ea a fost mandatată de cetăţeni, şi de asemenea programul",  a declarat, Pocora. 

Cristina Pocora a mai spus că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor discuta şi despre a doua propunere a premierului care prevede ca patru miniştri cu delegaţia - cel al bugetului, cel al energiei, al întreprinderilor mici şi mijlocii şi cel pentru ape şi păduri - să obţină portofolii pline.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza