O nouă rundă de consultări preşedinte-partide

Preşedintele României, Traian Băsescu, vrea să se consulte din nou cu partidele, luni,exact la o săptămână de la precedentele discuţii.

Adăugat: 12 Februarie 2012
Ultima actualizare:13 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele României, Traian Băsescu invită din nou partidele la consultări referitoare la perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară.

A doua temă a discuţiilor este dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României, se arată într-o scrisoare adresată duminică, de preşedintele Traian Băsescu preşedinţilor partidelor parlamentare. 

Reprezentanţii Uniunii Social Liberale sunt invitaţi la ora 12.00, iar reprezentanţii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din România, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13.00.

USL nu participă la consultări

Liderii USL au decis să nu participa la consultările cu preşedintele, a anunţat, luni,  liderul USL, Crin Antonescu.

Preşedintele  PNL, Crin Antonescu, susţine că nu temele propuse de către șeful statului sunt subiecte pe agenda opoziției, ci ceea ce se întâmplă în țară.

Puterea merge la consultări

PDL, UDMR şi UNPR au anunţat că vor da curs invitaţiei şefului statului.

UDMR va susţine la consultări necesitatea dialogului în Parlament între toate forţele politice.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat pentru Radio România că doar o deschidere către dialog cu Opoziţia poate duce la deblocarea activităţii parlamentare.

Pe de altă parte, liderul Uniunii a anunţat că partenerii din coaliţie au acceptat propunerea UDMR ca alegerile locale să se desfăşoare la 10 iunie.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al PDL, Sever Voinescu au fost mandataţi să se prezinte la consultările cu şeful statului, liderul PDL, Emil Boc, şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga.
    
Consultări din săptămână în  săptămână

Consultările pe tema ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară erau programate lunea trecută, dar au fost amânate pentru că premierul Emil Boc şi-a anunţat demisia.

Preşedintele a schimbat atunci tema discuţiilor şi s-a consultat cu partidele pe tema formării unui nou cabinet.

Astfel, subiectele de discuţie programate iniţial, adică  Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară şi dialogul politic au fost amânate.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu, Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu,
Adăugat:
12 Februarie 2012
Ultima actualizare:
13 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza