O nouă moțiune simplă a PSD pe agenda Parlamentului

O nouă moţiune simplă a PSD se va afla pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare.

Adăugat: 14 Martie 2021
Ultima actualizare:14 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O nouă moţiune simplă a PSD se va afla pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare, când se aşteaptă şi fixarea calendarului pentru ratificarea deciziei cu privire la resursele proprii ale Uniunii Europene.

Legislativul urmează să se pronunţe şi asupra proiectului de lege iniţiat de guvern, prin care se cere desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din domeniul justiţiei.

Senatorii vor dezbate şi supune votului marţi moţiunea simplă a social-democraţilor la adresa ministrului economiei, Claudiu Năsui.

Ei spun că ministrul nu a adoptat nicio măsură care să vină în sprijinul antreprenorilor, dar insistă pe vânzarea pachetelor de acţiuni la companiile profitabile de stat.

Năsui susţine însă că moţiunea are legătură cu publicarea listei contractelor încheiate de minister şi anunţă că nu se va opri aici cu deciziile de transparentizare.

Conducerea Parlamentului urmează să stabilească şi o nouă şedinţă de plen reunit pentru ratificarea deciziei privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene.

Decizia se ia cu două treimi din voturi, iar săptămâna aceasta puterea şi opoziţia nu au ajuns la un acord.

PSD îşi condiţionează susţinerea de discutarea în legislativ a măsurilor prevăzute în Planul naţional de redresare şi rezilienţă; tot săptămâna viitoare este aşteptat votul asupra proiectului de lege iniţiat de ministrul Stelian Ion privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie./cpodea/gpodeaAutor:
Gabriela Mitrovici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza