O nouă arestare în dosarul "Gala Bute"

DNA îl acuză pe omul de afaceri Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, că intermedia contracte fictive de publicitate, iar ulterior banii ajungeau la Elena Udrea.

Adăugat: 8 Februarie 2015
Ultima actualizare:8 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tudor Breazu, un om de faceri apropiat al Elenei Udrea, a fost reţinut, sâmbătă seara, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie, în dosarul privind organizarea Galei Bute.

Anchetatorii susţin că prin Tudor Breazu o parte din banii cheltuiţi cu publicitatea pentru evenimentul sportiv ar fi ajuns, ulterior, la Elena Udrea.

Tiberiu Tudor Breazu, om de afaceri şi un excentric al vieţii de noapte, cum îl cataloghează presa, este şi persoana împuternicită de Elena Udrea să îi administreze firma prin care a achiziţionat parcele de teren agricol în localitatea Nana din Călăraşi, devenind vecină cu ferma preşedintelui Traian Băsescu.

Surse judiciare i-au precizat redactorului RRA,  Mădălina Verman, că Tudor Breazu intermedia contracte fictive de publicitate, iar ulterior banii ajungeau la Elena Udrea.

Mai precis, după ce administratorul încasa de la Ministerul Dezvoltării banii pentru lucrările efectuate, în baza contractului încheiat, 10% s-ar fi întors la Elena Udrea, sub formă de mită, cu ajutorul lui Tudor Breazu.

Aceleaşi surse au afirmat că modalitatea de primire a mitei ar fi fost următoarea: administratorul vira bani în contul lui Breazu, sub formă de contracte fictive de publicitate, iar acesta îi dădea mai departe ministrului Elena Udrea.

Reţinut de procuroriii DNA, Tudor Breazu va fi prezentat mâine Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acelaşi dosar, procurorii au cerut încuviinţarea Parlamentului pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a fostului ministru al turismului, Elena Udrea.

De asemenea, în cauză este arestat preventiv Rudel Obreja, proprietar al firmei care a organizat Gala Bute.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
8 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza