O nouă amânare în procesul lui Mircea Băsescu

Judecătorii au amânat pentru a treia oară decizia în procesul fratelui fostului preşedinte, Mircea Băsescu.

Adăugat: 4 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Magistraţii Tribunalului Constanţa au amânat pentru 8 ianuarie sentinţa în procesul în care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenţă.

Aceasta este cea de-a treia amânare a pronunţării sentinţei atât pentru Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, cât şi pentru Marian Căpăţână.

Cei doi sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut instanţei închisoare cu executare pentru ambii inculpaţi, în cazul lui Mircea Băsescu fiind solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege.

Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250 de mii de euro de la Mircea Băsescu şi de 350 de mii de euro de la Marian Căpăţână.

Cei doi au fost trimişi în judecată în iunie 2014 pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, cu cea a controlului judiciar.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza