O nouă amânare în cazul senatorului Titus Corlăţean

Cazul senatorului PSD Titus Corlăţean nu a putut fi discutat în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, din lipsă de cvorum.

Adăugat: 23 Mai 2016
Ultima actualizare:23 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlăţeanu, fost ministru al Externelor
trimite pe mail

Cazul senatorului PSD Titus Corlăţean, pentru care DNA cere încuviinţarea începerii urmăririi penale, nu a putut fi discutat nici astăzi în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, din lipsă de cvorum.

Conducerea Senatului va încerca, din nou, săptămâna viitoare, să discute acest caz - a precizat preşedintele acestei camere, Călin Popescu-Tăriceanu, astfel încât cererea procurorilor anticorupţie să fie trimisă spre examinare Comisiei Juridice şi, apoi, plenului Senatului. 

Amintim, că DNA a decis săptămâna trecută să solicite Senatului să îi ridice imunitatea parlamentară fostului ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean pentru a-l pune sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul votului din diaspora.

Titus Corlăţean este suspectat că, la alegerile prezidenţiale din 2014, a limitat numărul cetăţenilor români din străinătate care au putut să voteze şi ar fi favorizat, astfel, candidatul partidului din care făcea parte.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a declarat că, în dosarul "Vot Diaspora 2014"  în care a cerut Senatului începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, au fost audiaţi inclusiv ambasadori.

"Deocamdată suspiciunile noastre vizează comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Pot să vă spun că, ataşat referatului procurorului, au fost înaintate 19 volume, copii ale dosarului în care se regăsesc declaraţii de martori, persoane sau funcţionari care au fost implicaţi în aceste activităţi. Sunt documente ridicate de la diverse instituţii publice. Au fost audiaţi şi ambasadori şi şefi ai misiunilor diplomatice. Au fost audiaţi şi funcţionari din cadrul ministerului", a precizat şefa DNA pe data de 16 mai.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza