O delegaţie a Comisiei de la Veneţia vine în România

Delegaţia va avea întâlniri cu preşedintele României, precum şi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul Procurorului General, DNA şi CSM.

Adăugat: 10 Iunie 2018
Ultima actualizare:10 Iunie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia vine la începutul săptămânii viitoare în România, pe 11 şi 12 iunie, pentru a avea un schimb de opinii cu privire la cele trei proiecte de modificare a legii referitoare la organizarea judiciară, a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii şi a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, informează un comunicat de presă de la Strasbourg.

Delegaţia va avea întâlniri cu preşedintele României, precum şi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul Procurorului General, DNA şi CSM, cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor justiţiei, de asemenea, cu asociaţii ale judecătorilor şi procurorilor şi cu organizaţii ale societăţii civile.

Atât preşedintele României, cât şi Comitetul de Monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat opinia Comisiei de la Veneţia, organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experţi independenţi în domeniul dreptului constituţional, cu privire la cele trei proiecte de legi, menţionează comunicatul citat.

Comisia de la Veneţia a fost sesizată şi de Curtea Constituţională a României în legătură cu atacuri declanşate împotriva instituţiei.

Plenul Curţii a considerat că aceste acţiuni sunt de natură să pună în pericol democraţia, statul de drept şi funcţionarea justiţiei constituţionale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza