O campanie electorală "cuminţică"

Potrivit Ministerului de Interne, în primele trei săptămâni de campanie au fost înregistrate peste 500 de sesizări, ceea ce reprezintă o scădere a incidentelor raportate la campaniile anterioare.

Adăugat: 2 Decembrie 2012
Ultima actualizare:3 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor Monica Dajbog a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în primele trei săptămâni de campanie electorală au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei.

Aceasta a precizat că se fac verificări cu privire la 31 de sesizări privind infracţiunea de mită electorală.

"În cele trei săptămâni de campanie electorală au fost constatate 224 de contravenţii, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei şi se efectuează verificări cu privire la 215 sesizări privind posibile infracţiuni, dintre care 31 se referă la mită electorală. Dintre sesizările privind mita electorală majoritatea se referă la organizarea unor mese festive gratuite, oferirea de alimente sau băuturi alcoolice, sau oferirea unor servicii gratuite, medicale sau juridice", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Ministerul de Interne precizează, însă, că numărul este mult mai mic, comparativ cu incidentele raportate în acelaşi interval, în campania pentru alegerile locale din acest an.

Monica Dajbog a precizat că de la începutul campaniei electorale până în prezent au fost înregistrate în total 557 de sesizări privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale fără a fi semnalate evenimente deosebite, iar majoritatea sesizărilor se referă la afişajul electoral.

Cele mai multe sesizări cu privire la încălcarea legislaţiei electorale au fost înregistrate în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Gorj, potrivit MAI.

"Numărul de evenimente din campania electorală pentru alegerile parlamentare reprezintă mai puţin de o treime din totalul evenimentelor sesizate în acelaşi interval în campania de la alegerile locale din acest an, când au fost semnalate 1.741 de evenimente. Numărul mai redus de sesizări de acum se datorează existenţei unui cadru legal mai clar referitor la mita electorală, activităţilor preventive desfăşurate de MAI în cadrul campaniei 'Votează legal' şi activităţilor zilnice pe linie de ordine publică" a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Decembrie 2012
Ultima actualizare:
3 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza