Numirea unui nou preşedinte la TVR, amânată

Reprezentanţii Consiliului de administraţie al TVR nu au reuşit să găsească o soluţie, după ce în această dimineaţă au desemnat prin două voturi succesive doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al instituţiei.

Adăugat: 30 Martie 2016
Ultima actualizare:30 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice nu a reuşit să ia o decizie privind numirea unui preşedinte al instituţiei, în lipsa reprezentantului UDMR.

Consiliul s-a reunit în această dimineaţă în şedinţă pentru a face o nouă nominalizare la şefia TVR.

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie al TVR nu au reuşit să găsească o soluţie, după ce în această dimineaţă au desemnat prin două voturi succesive doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al instituţiei.

Doina Gradea, din partea PSD, şi Monica Ghiurco, din partea salariaţilor, au primit la egalitate câte şase voturi, pentru că partajarea nu s-a putut face, întrucât reprezentantul UDMR din consiliu este plecat din ţară, în concediu de odihnă.

Şi comisiile pentru cultură au dezbătut această situaţie, dar fără succes.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, spunea că este un blocaj politic, în timp ce omologul său de la Senat, social-democratul Georgică Severin, critică PNL pentru că nu a vrut să vină cu o soluţie şi arăta că legea de organizare a Televiziunii publice permite celor din comisiile pentru cultură să propună o nominalizare care să fie trimisă plenului.

În aceste condiţii, membrii Consiliului de administraţie au la dispoziţie şapte zile pentru o nouă nominalizare şi cel mai probabil întreaga procedură se va relua.

Şedinţa de plen comună a fost suspendată, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că Birourile permanente vor trimite o scrisoare conducerii TVR prin care cer să urgenteze desemnarea unui nou candidat.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza