Număr record de imigranţi ilegali intră în Ungaria

De la începutul anului au intrat în Ungaria aproximativ 180.000 de imigranţi, iar numărul imigranţilor ilegali care vin din Serbia bate recordul în fiecare zi.

Adăugat: 11 Septembrie 2015
Ultima actualizare:11 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Twitter
trimite pe mail

Poliţia din Ungaria a anunţat că  numărul imigranţilor ilegali care vin din Serbia bate recordul în fiecare zi.

Ieri au fost interceptaţi peste 3.600, iar de la începutul anului au intrat aproximativ 180.000.

Autorităţile de la Budapesta speră să descurajeze valul de imigranţi printr-o legislaţie mai aspră şi prin gardul de sârmă de la frontiera ungaro-sârbă.  

Cei mai mulţi imigranţi, respectiv 3.262, au fost depistaţi în zona localităţii Röszke, situată în apropierea graniţei cu Serbia, aceştia declarând autorităţilor că au plecat din Siria, Afganistan sau Pakistan.

Pe parcursul zilei de ieri, autorităţile au transportat în permanenţă cu autobuzele la centrele de înregistrare persoanele care au sosit în Ungaria după ce au trecut frontiera cu Serbia.

Numeroase persoane care au aşteptat ieri în Gara de Est din Budapesta au plecat cu trenul spre Austria, multe dintre acestea trecând frontiera pe jos din localitatea ungară Hegyeshalom.

Autorităţile ungare au anunţat că lucrările de construire a gardului înalt de 4 metri de la graniţa cu Serbia ar putea fi finalizate chiar şi cu o lună mai devreme faţă de termenul de 31 octombrie stabilit iniţial.

Din data de 15 septembrie intră în vigoare noi reglementări adoptate recent de Parlament, care prevăd şi pedepse cu închisoarea pentru cei care trec ilegal frontiera sau deteriorează gardul de la graniţă, iar procedurile de procesare a cererilor de azil vor fi accelerate.

Totodată, potrivit noilor reglementări, guvernul va avea posibilitatea să declare situaţie de criză cauzată de imigraţia în masă, ceea ce va permite autorităţilor să folosească anumite imobile, să închidă drumuri sau clădiri şi să includă şi armata în activităţi specifice.
 Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza