Nu se scumpeşte preţul gazelor la CET-uri

Consumatorii casnici racordaţi la sistemul termic centralizat şi cei care se alimenteză direct cu gaze vor beneficia de acelaşi tratament.

Adăugat: 3 Decembrie 2014
Ultima actualizare:3 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astfel, prin adoptarea de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind aprobarea OUG nr. 35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, s-a decis accederea la acelaşi calendar de preţuri până în 2018.

Modificarea actului normativ a fost susţinută de toate grupurile parlamentare.

În timpul dezbaterilor, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că nu se impunea introducerea acestor amendamente în Ordonanţă, pentru că nu există riscul creşterii preţului la energie termică de la 1 ianuarie 2015.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei pentru Industrii, deputatul PSD, Iulian Iancu, a subliniat că ministrul dezinformează, pentru că membrii Comisiei au înregistrat semnale de la toţi producătorii de energie termică, referitoare la creşterea preţurilor la gaze naturale, de la începutul anului viitor, informează redactorul RRA.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca obiect de reglementare completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale urmărindu-se ca, până la data de 31 decembrie 2018, producătorii de gaze naturale din România sau afiliaţii acestora, după caz, să fie obligaţi să încheie tranzacţii de pieţele centralizate din ţara noastră, în mod transparent şi nediscriminatoriu pentru vânzarea unei cantităţi minime de gaze naturale din producţia proprie destinată consumului intern.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012 a fost adoptat de Senat pe 1 octombrie.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
3 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza