Nu se mai introduce impozitul pe cifra de afaceri

Impozitul pe cifra de afaceri nu va mai fi introdus, au decis reprezentanţii coaliţiei de guvernare.

Adăugat: 18 Iulie 2017
Ultima actualizare:18 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Se vor face insă simulări în privinţa taxei de solidaritate, a anunţat ieri, premierul Mihai Tudose.

După analiza prezentată de Ministerul Finanţelor, decizia şefului executivului de a nu introduce impozitul pe cifra de afaceri este susţinută şi de conducerea coaliţiei de guvernare.

Dacă acest subiect este considerat închis, în ceea ce priveşte introducerea taxei de solidaritate sunt testate în continuare mai multe scenarii, motiv pentru pentru care premierul nu a oferit detalii privind pragul sau data de la care măsura ar putea fi aplicată.

Mihai Tudose a subliniat însă că dacă simulările vor arăta că efortul este mai mare decât rezultatul, taxa de solidaritate nu va fi introdusă.

""Este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească, peste un anumit prag valoric, o taxă în plus, de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani" a spus Tudose.

În analiza Ministerului Finanţelor se află şi un proiect privind modul de plată a CAS şi CASS.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că angajatul va avea contribuţii mai mari la sănătate şi pensii, fără a i se afecta venitul, dar obligaţia de a face plata rămâne în sarcina angajatorului.

"Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăţi. Dar, le va face în contul angajatului. Adică, angajatul va avea o contribuţie la sănătate şi o contribuţie la pensii mai mari. Dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma", a explicat Dragnea.

În ceea ce priveşte apropiata rectificare bugetară, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa a prezentat un plan privind relocarea unor sume, având în vedere că în unele ministere, gradul de execuţie este de doar 2 % pe primele şase luni ale anului.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
18 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza