Nu se mai condiţionează cumpărarea medicamentelor de cel mai mic preţ

Cumpărarea medicamentelor nu va mai fi condiţionată de găsirea preţului cel mai mic din douăsprezece ţări europene, aşa cum se proceda până acum.

Adăugat: 15 Martie 2017
Ultima actualizare:15 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut la Radio România Actualităţi de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care consideră că măsura va rezolva criza medicamentelor, inclusiv oncologice, cu care România se confruntă de câteva luni.

"Am modificat ordinul în aşa fel încât în situaţia în care nu găsim preţ cel mai mic din cele 12 ţări de referinţă să putem să aprobăm preţul pe care îl găsim în reţeaua de distribuţie din Europa. Pe măsură ce medicamentele intră în procedură şi au toate documentele în regulă, ele sunt semnate. Din punct de vedere al timpului, pot trece între o săptămână şi zece zile. Dacă dosarul este întocmit cu atenţie şi nu sunt probleme de legalitate, se pot da toate aprobările", a precizat ministrul Sănătăţii. 

Florian Bodog a mai spus că la Ministerul Sănătăţii se află în lucru o nouă procedură de stabilire a preţurilor medicamentelor, care va fi adoptată după discuţii cu importatorii, distribuitorii şi asociaţiile de pacienţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza