Nu avem confirmată oficial existenţa unor cetăţeni români pe lista victimelor

La ora 10.30 a avut loc, o şedinţă de urgenţă condusă de premierul interimar, Sorin Cîmpeanu.

Adăugat: 14 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro Sorin Cîmpeanu, premier interimar
trimite pe mail

UPDATE  Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la finalul şedinţei de urgenţă a guvernului, că, potrivit informațiilor de până acum, niciun român nu se află printre persoanele decedate sau rănite în atentatele din Paris.

Cîmpeanu a adresat condoleanţele Guvernului României pentru familiile victimelor care au murit sau sunt rănite în urma atentatelor de la Paris, de aseară, şi a condamnat "cu fermitate" asemenea acte teroriste.

"În primul rând doresc să exprim condoleanţe din partea Guvernului român pentru victimele atentatelor sângeroase din capitala Franţei şi în acest sens am transmis în această dimineaţă o scrisoare de compasiune şi susţinere premierului francez. Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste petrecute vineri seara în Paris. Vă asigur că România va sprijini în continuare lupta pentru combaterea terorismului internaţional, prin toate mijloacele care îi stau la dispoziţie", a declarat premierul interimar.

Acesta a mai precizat că, de azi-noapte MAE a convocat celula de criză, şi că de află în contact permanent cu "cetăţenii români şi cu autorităţile locale franceze şi monitorizează îndeaproape desfăşurearea evenimentelor".

"În momentul actual nu avem confirmată oficial existenţa unor cetăţeni români pe lista victimelor. Suntem preocupaţi de soarta cetăţenilor români din Franţa şi afirm că suntem pregătiţi să ajutăm cu tot ceea ce va fi nevoie. Până în acest moment nu există solicitări de asistenţă consulară directă ale cetăţenilor români în urma atentatelor de la Paris", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Şeful interimar al executivului a mai spus că trebuie prudenţă pentru cei care se deplasează în Franţa şi că a dispus "măsuri de monitorizare a situaţiei şi structurile de asigurare a ordinii şi liniştii publice".

"Vă pot comunica faptul că în acest moment autorităţile cu responsabilităţi în domeniu nu au propus modificarea nivelului de alertă teroristă. El rămâne în continuare, aşa cum bine ştim, albastru precaut. Am dispus măsuri de monitorizare a situaţiei şi structurile de asigurare a ordinii şi liniştii publice vor continua să aplice procedurile standard, de operare, stabilite pentru acest tip de evenimente, proceduri care vizează măsuri concrete şi care se modifică în dinamică în funcţie de evoluţia situaţiei operative", a mai declarat premierul interimar.

Amintim că, la Palatul Victoria, prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit, în această dimineaţă cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe pentru a discuta despre situaţia de la Paris.

Fiecare dintre aceste instituţii va veni cu ultimele date, asta în condiţiile în care MAE are activată încă de azi-noapte celula de criză de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Sunt în legătură permanentă cu autorităţile de la Paris şi se caută identificarea unor posibili cetăţeni român între cei care şi-au pierdut viaţa şi cei care au fost răniţi.

Până în acest moment, însă, Ministerul Afacerilor Externe nu confirmă prezenţa vreunui român în acele locuri în care au avut loc atentatele.

Între timp, şi Jandarmeria Română a anunţat că au fost sporite măsurile de securitate şi în ţara noastră. Rămâne de văzut după această întâlnire de la Palatul Victoria dacă oficialii vor da şi declaraţii, mai informează redactorul RRA.
Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza