Noul preşedinte al Senatului, ales săptămâna viitoare

Noul preşedinte al Senatului va fi ales săptămâna viitoare, marţi.

Adăugat: 4 Septembrie 2019
Ultima actualizare:4 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decizia a fost luată de Biroului Permanent, astăzi, în condiţiiele în care pentru aceast post sunt trei candidaţi, printre care şi Teodor Meleşcanu, ce nu a renunţat la susţinerea PSD.

Pe acest fond, fostul şef al Senatului, liderul  ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a criticat din nou pe social democraţi, despre care a spus că ar fi urmărit preluarea întregului său partid.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţinea astăzi că, potrivit unor noi informaţii, PSD a încercat o preluare nu numai a unor parlamentari ai ALDE, ci a întregului său partid, în scopul destructurarii acestuia.  

Călin Popescu-Tăriceanu: Ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid. Şi restructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului, în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare, crezând că supravieţuieşte. 

Pe de altă parte, liderul ALDE mai preciza că grupul parlamentar mixt 'Democraţia' din Senat va fi înfiinţat numai dacă grupul aceste formaţiuni va rămâne fără numărul minim necesar de membri, adică 7.

Călin Popescu-Tăriceanu speră că Teodor Meleşcanu se va răzgândi şi va renunţa să mai candideze la şefia Senatului susţinut de PSD.

De menţionat că astăzi, în şedinţa de plen a Senatului, Teodor Meleşcanu s-a aşezat la lucrările din plen în băncile rezervate PSD şi nu alături de colegii săi din ALDE.

Marţi după-amiaza se va decide prin vot cine va ocupa scaunul lăsat vacant de Călin Popescu-Tăriceanu la şefia Senatului.

Şi-au anunţat candidatura Teodor Meleşcanu, susţinute de social democraţi, Ion Popa din partea ALDE şi Alina Gorghiu din partea PNL.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza