Noul presedinte al PNTCD, Aurelian Pavelescu, vrea unificarea ţărăniştilor

Fostul primvicepreşedinte al ţărăniştilor, Aurelian Pavelescu, a preluat conducerea PNTCD, dupa demisia lui Marian Milut.

Adăugat: 23 Mai 2010
Ultima actualizare:23 Mai 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Obiectivul principal al lui Pavelescu este  reunificarea grupurilor din partid.


"Comitetul National de Conducere al PNTCD a dat un vot de încredere domnului Aurelian Pavelescu pentru functia de presedinte al PNTCD, în unanimitate. Comitetul National de Conducere a hotarât împuternicirea Biroului National de Conducere pentru organizarea unui Congres al partidului în scopul reconcilierii si unificarii fortelor PNTCD, pâna în luna septembrie 2010", mentioneaza un  comunicatul PNTCD.


Formatiunea este divizata, mai ales ca din 2008 gruparea condusa de Radu Sârbu a refuzat sa-i recunoasca autoritatea lui Marian Milut.


Radu Sârbu s-a aratat la rându-i deschis ideii de reconciliere între cele doua aripi ale partidului, iar o hotarâre în acest sens va fi luata cel târziu în septembrie, în cadrul unui congres.


Aurelian Pavelescu,a declarat pentru Radio România  ca, potrivit Statutului PNTCD, este îndreptatit sa preia conducerea partidului si sustine ca a fost validat de CNC în aceasta functie.


Aurelian Pavelescu
: "Partidul, în acest moment, este unitar. Conducerea partidului este statutara. La Partidul Popular European, aceasta conducere, reprezentata de mine în acest moment, este cea recunoscuta legitim. Toate aceste chestiuni se vor rezolva însa si sper sa o rezolvam prin retragerea actiunilor, pâna la Congresul care se va organiza cel târziu pentru luna septembrie, asa cum s-a hotarât astazi în CNC. Înca de astazi, cele doua echipe de negociere vor discuta pentru organizarea unui congres comun de reconciliere si de unificare, asa cum spuneam".


În opinia lui Radu Sârbu, Marian Milut a demisionat dintr-o functie în care fusese oricum înlocuit, acum doi ani, în urma unui Congres Extraordinar.


Gruparea lui Radu Sârbu, deschisă colaborării


Radu Sârbu doreste o colaborare cu echipa condusa pâna astazi de Marian Milut.


Radu Sârbu: "Noi speram într-o conciliere amiabila în aceste conditii. Presedintele partidului, conform Statutului si legii partidelor, de altminteri, nu poate fi ales decât de un congres. Am fost tot mereu pentru o reconciliere amiabila. Din pacate, Marian Milut s-a dovedit incapabil de a negocia, a fost inflexibil si asta ne-a blocat".


Se pare ca cele doua grupari taraniste sunt decise sa se aseze la masa negocierilor si sa uite trecutul, chiar si episodul electoral 2009, când PNTCD-Milut a sustinut PDL si pe candidatul acestei formatiuni la prezidentiale, iar aripa PNTCD-Radu Sârbu a fost într-o alianta cu liberalii.


Marian Milut a demisionat de la sefia PNTCD printr-o scrisoare prezentata, sâmbata, Consiliului National de Conducere, în care spune ca eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune daca nu ar fi fost opozitia acerba a celor depasiti politic de realitate si ca invidia e dusmanul redresarii partidului.

Marian Miluţ, un preşedinte fără susţinerea partiduluiPresedintele PNTCD Timis, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ca demisia lui Marian Milut "era de asteptat" deoarece acesta nu mai avea niciun fel de sustinere în partid si a spus ca spera ca acest moment sa reprezinte o revenire la un PNTCD unit.


Fostul lider taranist Ion Diaconescu a declarat, sâmbata, pentru MEDIAFAX, ca demisia lui Marian Milut de la conducerea PNTCD usureaza calea catre unificarea celor doua ramuri ale partidului.


În 24 august 2008, Congresul Extraordinar al PNTCD l-a ales pe Radu Sârbu în functia de presedinte, acesta fiind reconfirmat în functie în 27 septembrie 2009. Congresul a fost contestat de Marian Milut, care a convocat si el o reuniune similara, pentur a fi recopnfirmat în functie.


În urma cu o luna, Marian Petre Milut afirma ca "aripa disidenta" Radu Sârbu - Gheorghe Ciuhandu este cercetata la Parchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnatura a Doinei Cornea, pentru convocarea unui Congres.


La rândul sau, Sârbu a declarat ca, între aripa condusa de el si cea condusa de Marian Milut exista opt procese pe rol, din care doar în unul a fost data o solutie, aceasta fiind în favoarea sa. El sustinea ca, din acest motiv, Marian Milut a propus ca solutie de compromis "sa se gaseasca" un nou presedinte al partidului, altul decât cei doi, iar prima optiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.


          
   
 Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
23 Mai 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza