Noul cod silvic, "cea bună formulă obţinută în urma consultărilor"

Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Dan Popescu, susține că noul cod silvic este cea bună formulă obţinută în urma unor îndelungi consultări cu factorii implicaţi, dar a admis că are şi lipsuri.

Adăugat: 15 Aprilie 2015
Ultima actualizare:15 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii urmează să reînceapă discuţiile pe marginea noului cod silvic, care le-a fost retrimis la sfârşitul lunii martie de preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului reclama la acel moment că documentul ar conţine prevederi de natură să limiteze activitatea operatorilor economici şi ar creea premisa legislativă a unui tratament juridic discriminator.

Iniţiatorii săi sunt de părere, însă, în continuare, că proiectul este revoluţionar şi necesar, întrucât zilnic se exploatează în medie 41 de hectare, dintre care o mare parte o reprezintă tăierile ilegale.

Secretarul de stat pentru Păduri din cadrul Ministerului Mediului, Dan Popescu, a precizat astăzi la emisiunea "Probleme la Zi" de la Radio România Actualităţi că actualul cod silvic este cea bună formulă obţinută în urma unor îndelungi consultări cu factorii implicaţi, dar a admis că are şi lipsuri.

Până la intrarea în vigoare a noului cod silvic, există sistemul numit "Radarul Pădurilor", care face imposibilă primirea pentru comercializare a unui lemn tăiat ilegal şi numărul de telefon 112, la care oricine poate semnala o eventuală astfel de acţiune ilicită, scrie romania-actualitati.ro.

Până acum, s-au înregistrat peste 7.000 de apeluri.

AUDIO "Probleme la zi", emisiune difuzată de Radio România Actualități. Realizator: Radu Dobrițoiu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza