Noul ambasador al SUA şi-a prezentat preşedintelui Iohannis scrisorile de acreditare

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a fost primit, la această oră, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, căruia i-a înmânează scrisorile de acreditare.

Adăugat: 21 Septembrie 2015
Ultima actualizare:21 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm
trimite pe mail

Anterior, Hans Klemm a fost primit de ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Diplomatul american, ajuns aseară la Bucureşti, a ales să se prezinte românilor într-un mesaj video în limba română, în care mărturiseşte că interesul pentru România i-a fost trezit de profesorul său din universitate, Matei Călinescu.

Ambasadorul Klemm le promite românilor că va sprijini respectarea statului de drept în ţara noastră şi a luptei împotriva corupţiei.

"Astăzi avem aceeaşi viziune: o Europă întreagă, liberă şi în pace. Ca ambasador, ţelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate şi să sprijin respectarea statului de drept şi lupta dumneavoastră contra corupţiei. Voi lucra să extind comerţul bilateral şi investiţiile, şi să întăresc relaţiile dintre poporul american şi poporul român", a declarat Hans Klemm.

Hans Klemm - diplomat de carieră, a fost nominalizat de preşedintele Barack Obama, pentru postul de ambasador în România, în luna martie, şi a fost confirmat în funcţie, de Senatul american, în luna august.

Săptămâna trecută, la Washignton, el a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza