Noua Republică se lansează oficial pe scena politică

Un nou partid politic s-a lansat pe scena politică românească. Formaţiunea se numeşte Noua Republică.

Adăugat: 23 Iunie 2012
Ultima actualizare:23 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fondatorul partidului Noua Republică (PNR),  tânărul filosof şi eseist Mihail Neamţu, prezenţă activă în societatea civilă, spune că Noua Republică este o formaţiune de centru dreapta care îşi propune, printre altele, reforma statului şi stimularea pieţei muncii.

Prezent la eveniment, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că îşi doreşte ca şi această formaţiune să facă parte din platforma sa politică, intitulată Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, ce are drept ţintă alegerile parlamentare din toamnă.

"Se va regăsi pe aceeaşi platformă electorală alături de alte formaţiuni politice, partide care sunt interesate de o acţiune politică unită, înainte de alegerile din toamnă, începând cu Partidul Democrat Liberal şi încheind cu Partidul Naţional Tărănesc Creştin şi Democrat", a spus Mihai Răzvan Ungureanu

PNR se aşteaptă să obţină mai multe mandate în Parlament

Mihai Neamţu, membru fondator al Partidului Noua Republică, a declarat, sâmbătă, că se aşteaptă ca, în urma alegerilor din toamnă, această formaţiune să obţină între 5 şi 25 de mandate în Parlament.

"Suntem ataşaţi de idealul de integritate, avem un cod de integritatea inspirat de la Monica Macovei. Au demarat acţiunile de afiliere europeană. Suntem un partid al cetăţenilor nu avem în spate televiziuni, moguli, un partid al celor care nu au mai făcut politică. Avem 40 de filiale în 40 de judeţe. Suntem un partid independent", a spus Neamţu.

El a precizat că media de vârstă a membrilor partidului este cuprinsă între 30 şi 50 de ani.
Neamţu a acuzat actualul Guvern de "iresponsabilitate" întrucât "nu a dat o lege electorală".

Macovei: La următoarele alegeri ne vom lupta cu oameni care folosesc hoţia, minciuna şi cumpărarea de voturi

Europarlamentarul Monica Macovei declarat sâmbătă în cadrul congresului de constituire al Partidului Noua Republică că partidele de centru-dreapta se vor "lupta" la alegerile din toamnă cu oameni care folosesc "hoţia, minciuna, cumpărarea de voturi şi primsiuni pe care nici nu au de gând vreodată să le respecte".

"La următoarele alegeri ne vom lupta cu oameni care folosesc hoţia, minciuna, cumpărarea de voturi, promisiuni pe care nici nu au de gând vreodată să le respecte, uneori şi violenţa, oameni care fac orice ca să îşi păstreze acest stabiliment transpartinic pentru a fura, a se îmbogăţi şi, iată, când este vorba să plătească, evită să se ducă la închisoare. Sunt sigură că facem împreună o clasă politică nouă care să înlocuiască hoţii, inculţii, mincinoşii, corupţii şi plagiatorii", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, până în toamnă trebuie formată o platformă de dreapta în care toţi cei care cred în aceste valori să se regăsească pentru a da 'o alternativă' pe care oamenii să o voteze.

"Trebuie să ne uităm spre cei circa 50% dintre români care nu au votat cu nimeni pentru că nu cred în niciunul dintre aceste partide, sunt cei care aşteaptă un partid nou", a afirmat europarlamentarul.  Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
23 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza