Nou termen pentru Dan Voiculescu în dosarul privatizării ICA: 4 august

Dan Voiculescu a fost audiat, luni, la Curtea de Apel, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului pentru Cercetări Alimentare, ICA, care ar fi adus statului un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Adăugat: 7 Iulie 2014
Ultima actualizare:7 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC
trimite pe mail

UPDATE După nouă ore de audieri, judecătorii de la Curtea de Apel au decis să dea un nou termen de judecată în dosarul  privatizării ICA: 4 august.

Până la acel termen, avocaţii trebuie să depună cereri în scris privind eventuale excepţii ridicate în dosar şi schimbarea de încadrări ale faptelor inculpaţilor.

Tot pe 4 august, judecătorii îi vor audia şi pe ultimii doi inculpaţi din acest proces, Jean Cătălin Sandu şi Vlad Nicolae Săvulescu.

În declaraţia dată pe parcursul a două ore Dan Voiculescu, a susţinut că nu sunt probe directe sau indirecte care să îl incrimineze şi că procurorul de caz de la DNA a intimidat martorii în timpul anchetei.

Omul de afaceri şi preşedinte fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, alături de o parte din inculpați, a fost audiat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă recursul dosarului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

În primă instanţă, Dan Voiculescu a fost găsit vinovat şi condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

El spune că nu îi este teamă că va primi o condamnare cu executare în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Deşi avocaţii săi au cerut recuzarea completului de judecată şi strămutarea procesului, Dan Voiculescu a declarat la ieşirea din sala de judecată că întrebările judecătorilor au fost corecte iar magistraţii au vrut să afle adevărul.

"Sper să am parte de o judecată dreaptă aşa cum ar trebui să aibă parte toată lumea de judecată dreaptă. recuzarea nu are legătură cu întrebările pertinente. Judecătorii au fost corecţi şi întrebările toate, toate au fost pertinente şi corecte", a spus Voiculescu.

De asemenea, în acest dosar au mai fost trimişi în judecată fostul administrator al SC "Benefica"SA Bucureşti, Jean-Cătălin Sandu, şi Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti.

De menţionat că apărătorii îşi vor prezenta concluziile, iar dacă aceştia nu se vor prezenta vor fi desemnaţi avocaţi din oficiu.

La termenul de marţea trecută, avocaţii omului de afaceri au încercat fără succes amânarea procesului şi recuzarea noului complet de doi judecători.

Instanţa a decis atunci extinderea sechestrului asigurator pus pe o parte din averea lui Dan Voiculescu: pe 36 de hectare care aparţineau ICA şi câteva milioane de acţiuni donate fiicelor sale, Camelia Voiculescu.

În ceea ce priveşte cererea apărătorilor săi de strămutare a dosarului la o altă instanţă, aceasta va fi judecată la 24 septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocaţii au reclamat atitudinea părtinitoare a preşedintelui completului care judecă dosarul la Curtea de Apel Bucureşti.

În cazul în care judecătorii vor da sentinţa şi apoi în toamnă va fi admisă cererea de mutare a procesului, decizia va fi anulată şi judecata se va relua în faza apelului la o altă Curte de Apel.

Acuzațiile împotriva lui Voiculescu

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare şi un prejudiciu de 60 de milioane euro.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza