Nou atentat la Berlin

La Berlin, cel puţin 12 oameni au murit şi alţi 50 au fost răniţi după ce un camion aparţinând unei companii de transport maritim poloneze a intrat aseară în mulţimea care lua parte la un târg de Crăciun.

Adăugat: 20 Decembrie 2016
Ultima actualizare:20 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: reuters.ro
trimite pe mail

Poliţia germană a anunţat că şoferul a fost reţinut, iar o a doua persoană din cabina vehiculului a murit.

Primarul Berlinului, Michael Müller, a spus că situaţia este sub control, iar circulaţia a fost restabilită în oraş pe unele dintre zonele restricţionate.

Cetăţenii au fost sfătuiţi totuşi să rămână în case. Deocamdată autorităţile germane nu au vorbit despre motivele incidentului.

Mai mult, cotidianul german "Welt" a anunţat că existau informaţii în urmă cu câteva zile despre un posibil atac la Piaţa de Crăciun din Berlin.

Ministerul de Externe de la Bucureşti anunţă că deocamdata nu sunt informaţii că sunt  români  afectaţi de incidentul de aseară de la Berlin.

Potrivit redactorului nostru, Carmen Gavrilă,  acţiunile de intervenţie ale autorităţilor germane sunt încă în curs de desfăşurare, iar evaluarea efectelor incidentului nu este definitivată la aceasta ora.

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu a declarat, prin telefon, pentru Radio Romania că ambasada este pregatită să acorde asistenţă consulară.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza