Normele metodologice privind achiziţiile publice, pe agenda Guvernului

Reprezentanţi ai executivului au precizat că normele metodologice sunt necesare pentru utilizarea corespunzătoare a sistemului electronic de achiziţii publice.

Adăugat: 2 Iunie 2016
Ultima actualizare:2 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Normele metodologice de aplicare a pachetului de legi privind achiziţiile publice se află pe agenda şedinţei de astăzi de guvern, în desfăşurare la această oră.

Noul pachet legislativ a fost publicat deja în "Monitorul Oficial" şi a intrat în vigoare săptămâna trecută.

Reprezentanţi ai executivului au precizat că normele metodologice sunt necesare pentru utilizarea corespunzătoare a sistemului electronic de achiziţii publice, care trebuie actualizat potrivit noii legislaţii în domeniu.

Deocamdată, guvernul a aprobat o serie de ajutoare financiare pentru sectorul IMM-urilor, din bugetul de peste 47 de milioane de lei alocat în acest an. 

Cele 4 scheme de minimis sunt concepute ca programe multianuale până în anul 2020, având finanţare de la bugetul de stat, iar selecţia beneficiarilor se va face prin înscrierea anuală în limita bugetului alocat fiecărui program.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Vrânceanu, noutatea faţă de anii anteriori în ceea ce priveşte implementarea acestor programe constă în simplificarea accesului la finanţare al întreprinzătorilor.

Aceştia îşi vor putea completa on-line planurile de afaceri sau de investiţii, iar evaluarea electronică va fi în timp real, având, totodată, şi posibilitatea de a urca în aplicaţia informatică de înscriere toate documentele de care funcţionarii publici au nevoie la verificarea veridicităţii informaţiilor.

Cele patru scheme de minimis iniţiate de Ministerul Economiei vizează dezvoltarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii şi nu în ultimul rând, programul pentru organizarea târgurilor IMM-urilor, principalul obiectiv al acestui program fiind promovarea spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltării afacerilor şi ocupării forţei de muncă în domeniul IMM-urilor.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza