Normele de aplicare privind achizițiile publice, aprobate joi

Până la aprobarea normelor, Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice funcţionează în condiţii bune, a declarat preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României.

Adăugat: 30 Mai 2016
Ultima actualizare:30 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ședință de guvern
trimite pe mail

Normele de aplicare a noii legislaţii a achiziţiilor publice vor fi aprobate joi de Guvern, a spus astăzi, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, Delia Popescu, preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României.

Până la aprobarea normelor, Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice funcţionează în condiţii bune, în ciuda operatorilor şi instituţiilor care au înţeles că nu este operabil din punct de vedere tehnic, a precizat Delia Popescu.

"SEAP funcţionează. Este doar o neînţelegere din punct de vedere al formularisticii. În momentul de faţă, tot ce înseamnă proceduri demarate anterior apariţiei noii legi pe achiziţii publice decurg şi se derulează în mod normal. În noul pachet legislativ, în schimb, avem doar legi, aşteptăm să avem şi norme. În momentul în care vom avea şi norme, vom putea vorbi de noi proceduri, demarate pe noua legislaţie. De altfel, achiziţiile directe decurg în mod normal pe platformă. Asta este o chestiune de clarificare a acestui subiect, pentru că, cumva, s-a înţeles că SEAP nu este funcţional şi că aici avem o problemă", a spus Delia Popescu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza