Norma de hrană a poliţiştilor tăiată, sindicaliştii ameninţă cu proteste

Sindicaliştii din poliţie ameninţă cu proteste de stradă, în urma diminuării normei de hrană a angajaţilor din Ministerul de Interne, după ce joi, ministrul de interne Traian Igaş, a anunţat că norma de hrană va fi redusă cu 550 de lei.

Adăugat: 2 Iunie 2011
Ultima actualizare:2 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că s-a interesat la Ministerul Administraţiei şi Internelor în legătură cu această măsură şi i s-a comunicat că măsura a fost luată pentru că nu sunt fonduri pentru plata integrală a acestor venituri.


Lincu a făcut referire la Legea 69/2010 care prevede că MAI are obligaţia, pentru a se încadra în buget, să ajusteze sporurile facultative şi care nu sunt în cuantum fix, respectv salariul de merit ţi de execelenţă.


Liderul sindical a susţinut că în continuare se vor da aceste salarii de merit şi de excelenţă.


Lincu a precizat că un salariu de excelenţă înseamnă 50% din venitul salarial şi este acordat pentru cinci la sută din personal, 90% dintre cei care-l încasează fiind şefi.


Vasile Lincu a mai spus că salariul de merit reprezintă 20% din salariu şi este plătit pentru 30 % din efectiv.
Ministrul de interne: Se încearcă reducerea şi comprimarea aparatului central
Ministrul Traian Igaş a declarat, joi, că la restructurare se va încerca comprimarea şi reducerea aparatului central şi păstrarea în funcţii a tuturor celor aflaţi în misiuni, precizând că până vineri seară vor fi analizate toate organigramele trimise de structurile din ţară.


"Am regândit tot acest concept de reorganizare. Suntem într-o amplă evaluare pe toate direcţiile, armele. Sper ca până vineri seară să analizăm toate organigramele, care vor fi îmbunătăţite privind flexibilitatea şi acţiunea cadrelor care lucrează în direcţiile respective şi să comprimăm şi să reducem din aparatul central. Când vom finaliza aceste organigrame încercăm ca din cei aflaţi azi în misiune să nu facem diminuări", a spus Traian Igaş, într-o conferinţă de presă.


El a menţionat că diminuările vor fi operate în aparatul central şi din structura suport.


Ministrul a precizat că "până în prezent reforma adevărată nu a fost făcută".


"Mai sunt posturi care în opinia mea nu se justifică, de aceea am luat la analiză fiecare organigramă", a susţinut ministrul administraţiei şi internelor.


Şefii de structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor i-au prezentat ministrului Traian Igaş, în cadrul unei şedinţe de miercuri, organigramele instituţiilor pe care le conduc, pentru a face o analiză şi a vedea unde se pot restructura posturi.


Traian Igaş a declarat că le-a cerut şefilor de structuri organigramele pentru a le analiza, că acestea au fost întocmite şi că vor fi revizuite în cadrul unei şedinţe de miercuri.


Acesta a mai spus că o soluţie la continuarea restructurărilor din MAI este şi desfiinţarea câtorva mii de posturi nebugetate.


Restructurarea MAI trebuie făcută neapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite în integralitate salariile celor angajaţi în structurile MAI, declara, marţi, la Galaţi, ministrul Traian Igaş.


  Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza