Norica Nicolai: Votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, un vot de frustrare

Norica Nicolai explică faptul că votul din Marea Britanie vine pe fondul unei frustrări pe chestiuni care ţin de locurile de muncă,de prestaţiile sociale, sau de teama de imigraţie.

Adăugat: 24 Iunie 2016
Ultima actualizare:24 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Norica Nicolai, europarlamentar
trimite pe mail

Eurodeputatul Norica Nicolai, vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European, a explicat, într-o declaraţie la Radio România Actualităţi, care este, în opinia sa, semnificaţia votului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.  

"O serie de decizii pe care guvernul de la Londra le-a luat şi le-a motivat cu celebra etichetă "aşa cere Bruxellesul", ceea ce se întâmplă nu numai la Londra, ci aproape în toată Europa. Probabil o frustrare pe chestiuni care ţin de locurile de muncă, care ţin de prestaţiile sociale, teamă de imigraţie. Toate acestea, probabil şi generate de prezenţa unor politicieni populişti, agresivi, fără soluţii, care, din păcate, nu au fost lăsaţi să conducă nicăieri, au generat un vot de frustare", a spus Norica Nicolai. 

Liderii instituţiilor europene urmează să se pronunţe, în această dimineaţă, într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, asupra rezultatului referendumului din Marea Britanie.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat deja că nu va exista, în nici un caz, o nouă negociere cu Londra.

În Marea Britanie, după numărarea voturilor din peste trei sferturi din centre, tabăra Brexit conduce cu aproape 52%, faţă de 48% din voturi în tabăra pro-europeană.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza