Nominalizările celor patru liberali aşteaptă "verdictul" premierului

Premierul Victor Ponta nu a comentat încă schimbările propuse de partenerii de guvernare pentru că, vineri, s-a aflat la Olimpiada de iarnă de la Soci.

Adăugat: 8 Februarie 2014
Ultima actualizare:8 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, la Soci, unde a participat, la deschiderea Olimpiadei de Iarnă, că are o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis, iar prezenţa acestuia în guvern reprezintă un mare câştig.

Într-o declaraţie în exclusivitate pentru TVR, el a precizat, referindu-se la propunerile liberarilor, că "sunt oameni de valoare în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în guvern, dar cred că ar aduce un plus guvernului. Celelalte decizii tehnice le vom lua în ţară, împreună în cadrul coaliţiei".

Dacă Victor Ponta acceptă nominalizările PNL în guvern, le va trimite preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni, care are ultimul cuvânt.

Şeful executivului este aşteptat să se întoarcă în ţară, sâmbătă, când ar urma să facă şi prima declaraţie pe această temă, informează RRA.

Până atunci, unii lideri social-democraţi au răspuns critic la numirea lui Klaus Johannis în funcţia de vicepremier pe probleme economice.

Ei susţin că acest lucru ar presupune schimbarea structurii guvernului şi un vot de încredere în parlament. Mai mult, spune PSD, acest lucru ar genera o nouă perioadă de instabilitate.

Preşedintele PDL, Crin Antonescu, spunea că i-a comunicat lui Victor Ponta deciziile liberalilor şi că nu crede că vor fi probleme.

În schimb, mai mulţi lideri PSD spun că numirea lui Klaus Johannis ca vicepremier ar presupune modificarea structurii guvernului şi implicit un nou vot în parlament.

Dan Şova, vicepreşedinte PSD: Numirea domniei-sale ca vicepremier presupune modificarea structurii guvernului şi, dincolo de faptul că în mod evident nu vom putea fi de acord cu plecarea domnului Oprea, dar dacă s-ar accepta modificarea structruii guvernului în orice formă, ar trebui să existe un nou vot al parlamentului pentru guvern. Procedurile presupun o perioadă de instabilitate.

Crin Antonescu spunea că detaliile de procedură privind numirea lui Klaus Johannis ca vicepremier vor fi discutate cu Victor Ponta.

El susţine că această propunere reprezintă un semnal că PNL este implicat în guvernare şi nu este în nici un caz de natură să creeze instabilitate în USL.

"Nu e vorba de nici un fel de instabilitate. Îmi pare chiar caraghios să vorbim de instabilitate. Avem o majoritate de şaptezeci şi la sută, avem un guvern foarte puternic, sunt detalii procedurale pe care le rezolvăm", declara, vineri, după şedinţa Delegaţiei Permanente, liderul PNL.

O discuţie despre schimbările făcute de PNL la mai multe ministere va avea loc cel mai probabil într-o şedinţă a USL, la începutul săptămânii viitoare.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza